Skootteri?

Aloittaja FF1pan, 13.12.20 - klo:13:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

13.12.20 - klo:13:52 Viimeisin muokkaus: 13.12.20 - klo:17:07 käyttäjältä FF1pan
Avanpa tässä ajankulukseni keskustelun,
Skootteri(Wigibedia)

Tämä artikkeli käsittelee pienikokoista moottoripyörää. Skootteri on myös Kari Peitsamon yhtye.

Piaggion X8 400ie on esimerkki nykyään suosituista maksiskoottereista. Istuimen alla on tila kypärälle ja muille tavaroille. Istuimen ja ohjaustangon väli ei ole täysin avoin, mutta kuitenkin selvästi avoimempi kuin varsinaisessa moottoripyörässä.
Skootteri on pienipyöräinen moottoripyörä tai mopo (moposkootteri), jossa on metallinen runko (monokokki) kuten Vespassa tai erillinen putkirunko, johon suojapellit on kiinnitetty (Lambretta). Istuimen ja ohjaustangon väli on ainakin osittain avoin, joissakin malleissa tasainen lattia, toisissa lattia on vähintäänkin kuljettajan jalkojen kohdalla. Skootterin moottori, jonka iskutilavuus on yleensä ollut 98–200 cm³, sijaitsee perinteisissä malleissa takapyörän lähellä ja on täysin koteloitu. Uudemmissa skoottereissa moottori on istuimen alla, ja sylinteritilavuus on jopa 840 cm³[1]. Voimansiirtotapa on hammaspyörillä toteutettu suoraveto takapyörään tai toisiovetoketju tai hihna, ja moottori on samalla kiinteä osa iskunvaimennusta. Vaihteisto on joko manuaalinen tai täysin automaattinen variaattori.

Ajoneuvotyypin alkuvaiheissa suunnitteluperiaatteena oli antaa auton mukavuus ja suojaavuus säätä vastaan kaksipyöräisen hinnalla. Skootteri onkin mielletty edulliseksi jokapaikan kulkimeksi, joka sopii myös hameeseen pukeutuneille naisille. Viime aikoina skootteri-nimitys on laajentunut käsittämään myös 50-kuutioiset moposkootterit.


Tämä on  Wikibedian määritelmä skootterista,kun täällä tuli eräässä tobicissa vastaan vertaus pannariin tai myöskin Suzukin hayubusaan.Molemmat ovat melkolailla arvostettuja moottoripyöriä omistajiensa/harrastajien keskuudessa,En kirjoita tätä että olisin jotenkin provosoitunut vertauksesta sillä jokaisella on oikeus kertoa kokemuksistaan,niin minullakin.
Minulla on ollut skootereita monen merkkisiä,Lambretta 175  vespa srint 150, vespa Super sport 175  Vespa 180 Rally Vespa Rally 200 ja viimeisin 2007 Piaggio 400.Nämä kaikki olleet  Kohta 72v elinvuosieni aikana.Näitä ennen 60-luvulla oli 1 Jawa 175  1 Triumph 500 1 Bsa 350 (siis nämä moottoripyöriä)
En kyllä pysty löytämään  esim pannarista/Hayubusastakaan muuta yhtäläisyyttä skootteriin kuin katteissa oleva muovi. cool_smil

FF1Pan


Olen kavereille nimittänyt pannaria maksiskootteriksi. Yhtäläisyyksiähän ovat ryhdikäs ajoasento ja katteilla jokseenkin umpeen koteloitu, katseilta piilotettu rakenne :)
Ei oo pitkiä matkoja, on vain vääriä vehkeitä.

Oma mielipiteeni on - älkää tuomitko:
ST1300 saattaa kaukaa katsottuna edestäpäin näyttää isolta skootterilta, varsinkin jos 'mellakkasuoja' on yläasennossa.

Lainaus käyttäjältä: kymis - 14.12.20 - klo:09:27
Oma mielipiteeni on - älkää tuomitko:
ST1300 saattaa kaukaa katsottuna edestäpäin näyttää isolta skootterilta, varsinkin jos 'mellakkasuoja' on yläasennossa.


Kyllä se totuus on se että pannarit niinkuin muutkin katetut matka ja ns kyykkypyörätkin vastaan tullessa näyttävät paljolti skootteilta.Siihen se yhtäläisyys sitten jääkin,skootterit ovat yleensä  pienipyöräisiä "kuoppatutkia",ja kyllä niiden ajo-ominaisuudet soveltuvat parhaiten  kaupunki ym nurkka-ajoon ja ovat muutenkin "heppoisia " verrattuna ns matkapyöriin.Se katteiden suojaava ominaisuus on myös verraten samaa luokkaa matkapyörien kanssa.
Ajo-ominaisuus siitä ei vertailua pahemmin  voi tehdä ,eroa on kuin yöllä ja päivällä.Lukuun ottamatta ehkä noita  viimeisimpää versioita,niistä ei ole paljon tietoa tullut. rd11


FFIPAN

Minun pyörää voitte vapaasti sanoa vaikka haravakoneeksi :D  :P Pystyn itse arvioimaan millä ajan.

Powered by EzPortal