ST1100 etulokasuojan irroitus (non-ABS)

Aloittaja jusupov2002, 18.01.23 - klo:21:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Nyt kun viimeinkin sain aloitettua talvihuollon ja purettua muovit pois häiritsemästä, niin tuli vastaan mulle uusi juttu, mutta muille ehkä tuttu.

Pitäisikö ST1100 (ilman ABS) saada etulokasuoja irti, kun eturengas on paikallaan? Manuaaleja tulkitsin ja etupyörän edessä kumartelin ja tulin siihen tulokseen, että lokasuojassa on neljä kiinnityspulttia, kaksi teleskooppien etupuolella ja kaksi takana. Otin kaikki neljä irti, mutta lokasuoja keinuu vain edestakaisin, liikkeen keskiönä on takimmaiset pultin reiät. Ihan pienellä riuhtaisulla ei tunnu nousevan ylös tai liikkuvan eteenpäin.

Tarkoitus on joka tapauksessa vielä myöhemmin irroittaa etupyörä ja jarrusatulat. Sen jälkeen teleskooppiputket öljyjen vaihtoa ja ehkä stefojenkin vaihtoa varten. Kun kerran on palasina. Siksi en tuskaillut enempää tuon etulokarin kanssa. Saa teleskoopit irti vaikka toisissaan kiinnikin.

Ite otin oikeanpuolen satulan ja renkaan irti. Silti joutuu venkoamaan, että lähti etulokari.
ST1100 Gentleman's Express.

Kiitos tiedosta. Otan seuraavaksi jarrusatulat irti ja sitten etupyörän, kunhan saan pannarin tuettua turvallisesti sopivaan paikkaan.

Mulla on käytössä nostokoukku ja 2 tonnin ketjutalja, mutta ehkä täytyy ensin hoidella kurapyörän renkaanvaihto alta pois. Kurapyörässäni on vain yksi laatikkoputki moottorin alla (joten perinteinen kurapyöräpukki ei käy) eikä keskiseisontatukea. Helpoin tapa ottaa etu- ja takapyörä irti renkaanvaihtoa varten on ripustaa koko kurapyörä roikkumaan koukusta (hihnoilla).

Sain viimeinkin keulan palasiksi. Toisen lokasuojan takimmaisen kiinnitysruuvin aukiporauksesta (edellisen omistajan toimesta) oloi jäänyt knööli reikään, joka esti lokasuojan irtomisen ennenkuin haarukan putket sai irti toisistaan.

Joka tapauksessa lokasuojan kiinnitys uudestaan tule aiheuttamaan runsaasti työtä, koska kolme neljästä kiinnitysruuvista on hapettunut ja jämähtänyt jumiin. Onneksi lokasuoja ei ole kantava osa ja pysyy kiinni jopa kevyemmälläkin kiinnityksellä.

Powered by EzPortal