Rautavaaran Ylä-Luostan Kahvila & MopoMuseo

Aloittaja ltm, 08.07.21 - klo:22:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Pitkästä aikaa ajattelin tännekin laittaa taas tietoa mukavasta taukopaikasta, jonka eilen löysin.

Olin eilen palaamassa "lämpimän kelin" retkeltä kotiin Tuusulaan. Rautavaaralla alkoi kahvihammasta kolottamaan ja piti löytää jokin mukava paikallinen taukopaikka. Tien laidassa oli kyltti mopomuseosta ja kahvikupin kuva, joten sinne vain talon pihaan. Pihassa paikan emäntä pyysi heti sisään tupaan, joten emännän perään pihassa vapaana tepastelevia kanoja väistellen. Onneksi lampaat olivat aitauksessa, josta vain kuului "pää -- mää --".

Sisällä oli tuoksu suorastaan "suussa sulava". Oli jopa valinnan vaikeus. Valitsin juuri paistetun munkin ja kahvin; kyllä maistuivat!

Piharakennuksessa, joka lienee vanha navetta, oli mopopaja ja vanhojen mopojen ja rekvisiitan kokoelma. Lampaitakin tuli lopuksi rapsuteltua.

Kahvila & MopoMuseo
Yläluostantie 1340 Rautavaara

Tarkempia tietoja löytyy netistä:
https://eraganajaguggo.fi

Tarjolla näyttää olevan myös mökkimajoitusta, joten kannattaa pitää paikka mielessä tuolla suunnalla liikkuessa.

Lämpimän kelin retki onnistui kaikin puolin hyvin. Kalvottomat ajovarusteet toimivat, kun lämpöä alkoi olla 32 astetta. Erityisesti viime talvena teettämiini housuihin yllätyin positiivisesti. Ei ollut "perse vaahdossa" koko retken aikana. Toki eipä tullut juuri liikennevaloissa seisottua tai muutenkaan turhaan pysähdeltyä...

Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

Powered by EzPortal