Guest House Villa Ksenija Daugavpils Latvia

Aloittaja ltm, 08.08.19 - klo:17:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Viime sunnuntaina alkoi aurinko jo painua vähän alemmaksi eikä tälläkään kertaa ollut mitään tietoa seuraavasta majoituksesta. Gessun navi näytti kaupungin olevan Latvian Daugavpils eli Väinänlinna. Nyt on muuten tuota navia tullut käytettyä, kun se kerran on Gessussa käyttövalmiina. Ei sitä juuri suunnistukseen ole tarvinnut, mutta mukava siitä on seurata mm ajonopeutta, ettei tule oltua tien tukkona ja onhan siitä toki ollut hyötyäkin, kun saa näyttöön ilmoituksen tankkaustarpeesta.

Nyt tuli kokeiltua "etsi hotelli" ominaisuutta. Näyttöön tuli jos jonkin sortin paikallista majoitusliikettä, joiden nimet eivät kertoneet mitään. Sitten löytyi ehkä motoristille sopiva "Villa Ksenija" kohtuu läheltä keskustaa, joten ykkönen silmään ja paikkaa katsomaan. Osoitteesta löytyi vähän jopa linnamainen rakennus, jonka portti oli auki eli paikka oli näköjään auki. Niinpä tosiaan oli. Vähän jopa hävetti ajaa pöräyttää paikalle, kun takapihan puutarhassa huvimajoissa nautittiin päivällistä kravatit tiukalla ja naisilla oli kesäistä pitkää leninkiä sekä korkokenkää. No, kysytään nyt kuitenkin, jos tilaa olisi, niin ei mene käynti hukkaan. Kyllä tilaa on ja tervetuloa! Mopot vain parkkiin katokseen ja majoittumaan.

Paikka oli pieni hotelli, joka oli kalustettu tyylikkäästi ja selvästi oli käyty ostoksilla jossain muualla kuin Ikeassa. Portaikossa oli vieraiden kehystettyjä kuvia. Ilmeisesti olivat jotain kuuluisuuksia ja silmää tekeviä. Tunnistin ainoastaan Puolan presidentin.

Kysyin vastaanotosta mahdollisuutta nauttia oluet, kun suuta jo kovin kuivaa? Meitä pyydettiin majoittumaan ja tarjoilija tuo kylmät oluet huoneeseen; niin sitä pitää, kun palveluasennen on kohdallaan. Hieno oli huone ja tuli mm otettua ajosaappaat heti pois, jotta eivät paikat sotkeennu. Kohta oluet tuotiin ja parvekkeen ovi vain auki. Oluet hävisivät lasista aika nopeaan tahtiin jalkakäytävän kulkijoita tervehtien.

Sitten vain suihkun kautta puhtaat vaatteet ylle ja pihan puutarhaan paviljongin rauhaan iltapalalle. Hyvää oli ja palvelu pelasi erittäin ystävällisesti ja ammattitaitoisesti.

Hyvin nukutun yön jälkeen menimme alakerran ruokasaliin, jonne meille oli katettu sen seitsemän sortin aamupala posliinilautasin ja tyylikkäin aterimin. Sivupöydällä näytti olevan kalliimman sortin konjakkeja yms, jos sattuisi maistumaan. Hetken kuluttua tarjoilija tuli kysymään mitä haluaisimme keittiön valmistavan meille lämpimänä ruokana. No, omeletit maistuvat aina.

Hyvä oli tällaisen majoituspaikan jälkeen taas jatkaa matkaa kotia kohti. Olimme hotellin ainoat asiakkaat ja meitä "palveli" laskujeni mukaan aamulla viiden hengen henkilökunta. Eikä muuten ollut kahdelta hengeltä 74 € edes kallista lystiä. Lähtiessä tuli jopa huolehdittua, että huone jää siistiin kuntoon eikä lattialle jää saappaiden jäljiltä kuraa.

Vähän tuli pitkä kertomus, mutta tätä paikkaa kyllä suosittelen! Voisi jopa ajatella, että Daugavpils olisi seuraavallakin kerralla "matkan varrella".

http://www.villaks.lv/

Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

Powered by EzPortal