55. Imatranajot ja kaarrokset Itä-Suomessa eri reitinvalinnoin

Aloittaja AmcRoad, 21.06.19 - klo:13:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

21.06.19 - klo:13:27 Viimeisin muokkaus: 21.06.19 - klo:18:29 käyttäjältä AmcRoad
Terve kaikille,

55.Imatranajot ja kaarrokset Itä-Suomessa eri reitinvalinnoin

Perjantaiaamuna 14.6 Mphessu, Make, HondAntti, Kawakari ja Pepe starttasivat Tuusulasta kohti Porvoota, matkalla liityin mukaan Hinthaarasta. Keli oli sopivan viileä ja pilvipoutainen kun suuntasimme vanhan mallin mukaisesti Pernajan kirkon ja Isnäsin höyrykonemuseon kautta Loviisaan Tuhannen Tuskan kahvilaan tervehtimään Leenaa, joimme aamukahvit ja söimme kunnon sämpylät ( kuva 1 ).
Jatkoimme Strömforssin ruukkikylän kautta Kotkaan, jossa kaupunkikierros ympäri kaupungin, ja sieltä Haminaan. Katsastimme Suomen korkeimman lippusalon ja jatkoimme pienen kiertelyn jälkeen Varuskuntaravintolaan lounastamaan.
Haminasta ajoimme museotietä ( 3513 ) 35 km Virolahteen.  " Jokaisen itseään kunnioittavan motoristin on tämä reittikätkö ajettava ainakin kerran " on joku kirjoittanut tiestä. Jatkoimme Zsar-kauppakeskukseen ja hetken ihmettelyn tuloksena totesimme tulevamme ilman tuotakin toimeen ( kuva 2 ).
Pienelle tauolle Ylämaalle, josta ajoimme Simolan kautta Lappeenrantaan City Motelliin. Paikka on juuri oikea motoristille, edullinen, vaatimaton ja rauhallinen sekä keskustassa. Illalla kävelimme satamaan Prinsessa Armadaan iltapalalle ja "vain yhdelle" ( kuva 3 ). Toki pitihän sitä jälkiruoaksi ottaa yksi " paikallinen eväs " vielä, vety tietty.

Lauantaiaamuna herättyämme teimme aamupalan ja jonkin aikaa pohdittuamme päivänsäätä lähdimme kohti Imatraa ja Rento hotellia. Matka taittui pienoisessa vesisateessa.
Pieni huilaustuokio ja sitten bussilla Imatran keskustaan, kävelymatkan päässä oli meille sopiva katselupaikka. Ajoradalla on siinä kohtaa suoran päässä shikaani johon kilpailijat joutuivat jarruttamaan voimakkaasti ja heti perään kunnon kiihdytys. Katselijalle oiva paikka ( kuva 4 ).
Superbike-luokassa oli hyviä suomalaisia kuskeja; Rättö, Kostamo, Pekkanen ja Kallio, joten tarkoituksemme oli katsoa tämä lähtö ja suunnata sen jälkeen hotellille.  Kiertelimme ennen kisaa varikkoalueella ihmettelemässä toimintaa siellä, paljon tapahtuu.  ( kuva 5 ).Tapasimme myös jarii:n alueella.

Kilpailu alkoi tasaisesti radan ollessa märkä. Suomalaiset olivat ennen puoliväliä hyvissä asemissa, Kostamo välillä johdossakin, Pekkanen kiinni palkintopallisijoissa. Pekkanen kaatui, Kostamo putosi kolmanneksi. Kuudennella kierroksella sveitsiläinen menetti pyöränsä hallinnan kiihdytyksessä, kaatui ja liukui päin ilman pehmikettä olevaa valotolppaa. Kisa keskeytettiin, sveitsiläinen menehtyi sairaalassa. R.I.P.. Palailimme keskustaan iltapalalle ja hotellille.

Sunnuntaiaamu oli aurinkoinen ja lämmin. Mphessu, Make ja minä suuntasimme Simpeleen, Parikkalan, Kiteen ja Tohmajärven kautta Ilomantsiin - Pogostan hiihtäjien majapaikkaan - Anssilan väkeä tervehtimään. Leena ja Eeva tarjosivat kahvit, mehut ja kierretortut . Leppoisasti elämä soljuu sielläkin.
Jatkoimme matkaa; Mphessu ja minä Enon kautta Lieksaan (meikäläiselle väärä reitinvalinta), Make Uimaharjun kautta. Tankkasimme kuitenkin samaan aikaan Lieksassa, josta ajoimme Jongunjoen Matkailuun yöksi.
Toinen puoliryhmä oli ajanut 6-tietä Joensuun kautta Nurmekseen ja sieltä Jongunjoelle.

Perillä kaverimme olivat jo  auringossa makoilemassa meidän saavuttua paikalle. Talon isäntä Jarkko oli meitä tervehtien vastassa. Kun saimme hieman kevyemmät tamineet päälle ( kuva 6 ), Jarkko kertoi illan kulusta; savusauna on valmis kohta, saunokaa ja saunan jälkeen sopiva illallinen.
Ruoka vie helposti unten maille hieman uupuneen motoristin. Lyhyt ilta.

Maanantaiaamu oli varmaankin vielä lämpimämpi kuin edellinen aamu, jätettiin heipat Jongunjoelle ja suuntasimme Kuhmoon. Kuhmossa katsastimme Kalevalakylän "perusteellisesti mennen tullen" ja sitten keulat kohti Kuopiota. Ohitimme Nurmeksen, Nilsiän ja Siilinjärven ja suuntasimme Kuopiossa Hotellilaiva Wuokseen yöksi ( kuva 7 ).

Reissumies vaatii kaloreita ja Kuopiossa pitää käydä ravintola Sampossa, joka tarjoaa muikkuherkkuja. Jokainen valitsi itselleen sopivaa, paistettuna, keitettynä tms. Kierros kaupungilla ja lisätankkaus torin kupeessa täytti kalorivajauksen. Raskaat unet vesirajan tuntumassa ja tuhti aamupala tiistaiaamuna antoivat puhtia tulevaan päivään. Kawakarille tuli mittariin reilusti lukuja jota juhlistettiin palkitsemalla motoristi Erno Kostamon pussilla, jossa oli monenmoista sisältöä ja jonka Make luovutti lämpimin saatesanoin ( kuva 8 ).

AmcRoad


Lainaus käyttäjältä: AmcRoad - 21.06.19 - klo:13:27
Sunnuntaiaamu oli aurinkoinen ja lämmin. Mphessu, Make ja minä suuntasimme Simpeleen, Parikkalan, Kiteen ja Tohmajärven kautta Ilomantsiin
AmcRoad

Yo. tekstistä päätellen, ette ajaneet museotietä Immola-Laikko. Oletteko koskaan ajaneet? En viitsi tarkistaa, suositeltu on.
http://www.panfun.fi/smf/index.php?topic=1562.msg34116#msg34116
Mielestäni ehdottomasti parempi kuin Hamina-Virolahti. Nopeusrajoitus on enimmäkseen 80 km/t.
T. Taito (ummet ja lammet)

23.06.19 - klo:06:48 #2 Viimeisin muokkaus: 23.06.19 - klo:06:53 käyttäjältä AmcRoad
Itä-Suomen kierros 10-14.8.2016

Pätkä matkakertomuksesta.

...

Matkaa jatkettiin paikallistuntija Taito Kiurun suosittamaa Karjalantietä Immolaan, josta lähtee Niska-Pietilän museotie 3981 ja 3991 yhteensä 40 kilometriä mutkaa ja mäkeä korpimaisemissa, jossa muu liikenne ei häiritse. Ajetaan pätkä 6 -tietä ja sitten taas vanhalle tielle 4051 Simpeleenjärven rantaa Parikkalaan ja siitä Punkaharjulle.  Hyvä suositus!

...

AmcRoadPowered by EzPortal