Maken matkassa Lappiin 2018

Aloittaja AmcRoad, 13.08.18 - klo:15:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tämän kesän ajelu pohjoiseen alkoi 6.8. rd11  rd11  rd11  Matka suuntautui Ylläkselle Suomi-neidon länsi-puolta ja paluu osin itä-puolta. Lähdössä oli Make, Hannu -56 ja AmcRoad. Saattajana Mphessu oli mukana Kalkkisiin asti.

Maanantai 6.8; Mäntsälä – Lahti – Vesivehmaa – Kalkkinen – Sysmä – Luhanka – Korpilahti – Jyväskylä – Petäjävesi – Multia – Karstula – Kyyjärvi – Perho – Veteli – Kaustinen.

Mäntsälässä kaikki pääsivät kuvaan kun saimme HD-motoristi, joka oli kyykkyasennossa,  Mikko Hartikaisen kuvaajaksi ( kuva 1 ). Ajoimme Lahden läpi jossa vastaan tuli pannaristi. Morjestimme ja letka jatkoi matkaa. Selvisi, että tämä motoristi oli Hartsa2. Kalkkisten pätkä piti nautiskella jo toiseen kertaan tänä kesänä. Pysähdyimme Pihamaalle aamukahvit nauttimaan. Pihamaa, Siltatie 12; www.viini-pihamaa.fi. Oiva paikka pitää tauko.
Lähes Korpilahdelle asti saimme ajaa kuivassa ja aurinkoisessa säässä, sitten oli sadevehkeet tarpeen Kaustiselle asti. Yövyimme Kansanlääkintäkeskuksessa ( kuva 2 ).

Tiistai 7.8; Sievi – Ylivieska – Oulu – Tupos – Kemi – Tervola – Mellakoski – Aavasaksa.

Lähdimme matkaan hienossa säässä. Pieni pätkä isoa tietä mutta osui matkalle hiekkatien osuuskin kun tie Mellakoskelle oli katkaistu ja jouduimme ohitustielle. Kohtasimme ensimmäiset porot tiellä. Tämä oli meille kuitenkin oikotie ennen Aavasaksaa. Tien profiili ylös/alas oli mielekäs ajaa. Yövyimme Aavalomien mökissä ( kuva 3 ). Väkeä ei ollut paljoa, melko rauhallista. Iltaruokailu Aavasaksan Paviljongissa, poronkäristystä, lohta Beermugs  ja kevyttä liikuntaa ( kuva 4 ).

Keskiviikko 8.8; Aavasaksa – Överkalix – Korpilombolo – Pajala – Kolari – Ylläsjärvi – Äkäslompolo. Aurinkoinen ajosää.

Ruotsin puolella heti rajan jälkeen oli poroja tiellä. Överkalixista Korpilomboloon oli n 10 kilometrin matkalla oikein kunnon tietyöt käynnissä – sepeliä paksulti ja leveälti. Onneksi olivat laittaneet merkin, että tietyötä 15 km. Joen toisella puolella oli vaihteeksi mukava ajaa. Pajalasta rajalle ja yli.
Lounastauko ja tankkaus KolarinTeboililla. Lähtiessämme jatkamaan niin risteys Teboil, tie E8/ ABC, tie 943 tuli vastaan tumma ST 1300 pannari ja 1300 jammu, tervehdykset vauhdissa ja matka jatkui. Äkäslompolon saavuimme iltapäivän alussa. Yöpaikkana Maken kaverin mökki ( kuva 5 ), joka on motoristille sopivassa paikassa ja muutenkin osuva. Pikainen käynti kylille ja paikan tarkastus; hyvältä näyttää, ihmisiä jonkin verran, sopivan rauhallista. Iltapala jo perinteisesti Eväskorissa ja tietty kunnon pitsat ( kuva 6 )
Torstai 9.8; välipäivä.

Ohjelmassa oli liikuntaa, taidenäyttelyä ja ostosten tekoa.
Sää tihkusateinen, joka sopi ulkoiluun ( kuva 7 ). Isometsän nousu oli taas kerran kokeiltava ja hyvinhän tuo sujui. Hieman aprikoitiin, että mihin mennään ( kuva 8 )? Kellokkaassa kävimme tutustumassa taiteeseen ja historiaan. Mailan Putiikissa kävimme pakollisilla tuliaiskaupoilla. Kaupan ulkopuolella yhytimme motoristipariskunnan pannarilla Ulvilasta. Olivat tulossa Hetasta ja Haaparantaan matkalla. Toivotimme hyvät matkat ja muistutimme poroista. Keittolounas Cafe & Bar Routassa.

Perjantai 10.8; Äkäslompolo – Kittilä – Rovaniemi – Ranua – Pudasjärvi – Puolanka – Vuokatti. Lämmin ajosää, +27 astetta.

Katsastimme paikan. Ruokavaihtoehtoja löytyy ( kuva 9 ).

Lauantai 11.8; Vuokatti – Siilinjärvi – Kuopio – Jyväskylä – Jämsä - Padasjoki – Lahti – Pornainen – Vantaa. Aurinkoinen ajosää.

Tästä päivästä tuli " ajetaan tänään ". Matka ei ollut pannaristille ajamaton mutta kohtuullisen paljon kuitenkin. Hieman alitajunnassa vaikutti Keljonkankaan risteyksen tapaus 9-tiellä edellisenä päivänä, jossa motoristi menehtyi menetettyään pyörän hallinnan. R.I.P. Tuosta mekin menimme.
Padasjoen SEO:lla pidimme tauon ( kuva 10 ).Sitten  Make suuntasi Luopioisiin Kukkian merelle, Hannu-56 Vantaan hulinaan ja AmcRoad  Pornaisten takametsiin.

Suomi on pitkä ja leveä maa. Viikossa ei vielä hirveän paljon ehdi maasta nähdä. Joka kesä hieman lisää uusia maisemia ja kohteita. Paluumatkalla alkoi motoristienkin määrä selvästi lisääntyä ja varmaan ensi viikon loppupuolella onkin jo tungosta.

Make, Hannu-56 ja AmcRoad

Powered by EzPortal