Imatran ajot ja Pielisen kierto 2018

Aloittaja AmcRoad, 12.07.18 - klo:14:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

12.07.18 - klo:14:18 Viimeisin muokkaus: 12.07.18 - klo:14:35 käyttäjältä AmcRoad

Imatran ajot ja Pielisen kierto 2018Kuin jatkumona viime vuodelle tänäkin kesänä ryhmä pannaristeja osallistui Imatran ajoihin osana  suurta motoristiporukkaa. Moottorien pärinää hienossa säässä ja samanhenkisten ihmisten joukossa oli mahtavaa viettää yksi iltapäivä.

Perjantai 6.7; Porvoo – Pernaja - Loviisa – Strömfors – Kotka - Hamina - Lappeenranta

Ryhmä;  Mphessu, Make, Kaarle, HondAntti, Kawakari ja AmcRoad  kokoontui  aamulla klo 9 Porvoon jokirantaan ( kuva 1). Ryhmä suuntasi ensin  Loviisaan Tuhannen Tuskan kuppilaan kahville ( kuva 2 ), Kawakari muisti isäntäparia pikku tuomisella. Seuraavaksi Pernajan ja Strömforsin ruukin kautta Kotkaan , jossa kaupunkikierros ja sitten Haminaan.
Varuskuntakerholla lounastimme RUK:n johtajan huoneessa ( kuva 3 ). Haminan museotietä ajettiin Virojoelle ja sieltä Ylämaalle tapaamaan Maken serkkua, samalla nautittiin maukkaat lohileivät.
Päivän ajot päättyivät Lappeenrantaan Citimotelliin. Mphessu oli varannut risteilyn Saimaalla m/s Camillalla Tosikko –vm50 suosituksella, laivalla nautittiin päivän päätteeksi illallinen. " Pörsät kiinni ", sanoi HondAntti.

Lauantai 7.7; Lappeenranta – Imatra

Lauantaiaamulla kävimme Lappeenrannan satamassa katselemassa höyrylaivoja ja hiekkalinnoja ( kuva 4).
Lyhyt siirtymäpätkä Imatralle Rento Hotelliin. Vaatteiden vaihto ja bussilla kisapaikalle.
Lauantaina oli aika-ajoja ja kahden luokan kisat. Pekkanen voitti omansa ylivoimaisesti. Kostamo tuli toiseksi isommassa luokassa paalupaikasta huolimatta. Olisiko kaatuminen aika-ajon lopussa vaikuttanut? Tapahtuma on hieno ja kansainvälinen, kilpailijat on kovia; 160 km/h keskinopeus ja yli 300 km/h tuolla radalla – vaikea ymmärtää. Mutta kun on paikan päällä ja näkee, on se uskottava.
Yleisöä ei silmämääräisesti arvioiden ollut niin paljon kuin viime vuonna mutta ihan hyvin kuitenkin.
Illalla Kuohuun tapaamaan Baltian retken kavereita Enkkua, Harria, Jorkkaa ja Jukkaa ( kuva 5 ) ja sitten bussilla hotellille valmistautumaan uuteen päivään.

Sunnuntai 8.7; Imatra – Simpele – Parikkala – Punkaharju – Kerimäki – Rääkkylä – Liperi – Ylämylly – Kontiolahti – Lieksa – Kivivaara.
Ryhmä supistui ydinporukkaan, Mphessu, Make ja AmcRoad.
Ajoimme Punkaharjun Hotellille ja jatkoimme Lustolle josta Ylämyllylle, pistäydyimme automuseossa ( kuva 6 ).
Lieksassa poikkesimme satamassa, jossa totesimme seuraavan päivään tulevan muutoksen, lauttayhteyttä ei Kolille enää ole. Jatkoimme Kivivaaraan Jongunjoen Matkailuun yöksi. Isäntäväki otti meidät lämpimästi tervehtien vastaan; mökki oli yöpymispaikkana, savusauna  lämmitetty ( kuva 7 ) ja janojuomat kylmässä. Monitaitoisännän loihtiman illallisen jälkeen oli unien aika.


Maanantai 9.7; Lieksa – Nurmes – Juuka – Kaavi – Outokumpu – Varkaus.

Lieksan jälkeen pysähdyimme puolen tusinan rautatien ylityksen jälkeen Mätäsvaaran Md-kaivosta katsomaan. Entinen kaivos toimii nykyisin kesäteatterina.
Tie 506 Juuka – Kaavi on ajamisen arvoinen, mutkaa on enemmän ylä-/alasuunnassa kuin sivusuunnissa. Outokummusta ajoimme Karvion kanavalle ( kuva 8 ) ja edelleen poikkesimme Valamon ja Lintulan luostareissa. Valamossa on n 10 igumenia ja Lintulassa 10 igumeniaa ( kuva 9 ). Varkauteen tultaessa pysähdyimme Taipaleen kanavalle jäätelölle. Kaupunkikävelyn jälkeen Hotelli Oscariin yöksi.

Tiistai 10.7; Varkaus – Pieksämäki – Kangasniemi – Joutsa – Luhanka – Sysmä  – Vierumäki  – Orimattila – Pornainen – Tuusula.
Ajoimme Naarajärven lentokentälle joka nykyisin toimii harrastuskäytössä. Sota-aikana se oli ilmavoimien kenttä ja sen jälkeen ilmatorjunnan. Joutsassa pätkä Päitsiä väärinpäin.
Koukkasimme Kalkkinen – Vesivehmaa väliselle pikataipaleelle, joka kuuluu must-luokkaan. Vierumäeltä Uusikylään löytyy myös mutkainen tie. Herrasmies on herrasmies ja pannaristikin joskus, autettiin pulaan joutunutta autoilijanaista rengasrikossa ( kuva 10).

Sää suosi koko matkan aikana; hieman tihkusadetta perjantaiaamuna ja tiistai-iltapäivästä, lämpötila 12 – 25 astetta.

Poliisi antaa erikoismaininnan Imatran ajoihin tulleille moottoripyöräilijöille — "Vaikka moottoripyöriä on paljon, ne ovat malttaneet ajella rauhallisesti"( ES )
Poliisi kiittelee myös järjestyksenvalvontaa.

Pekka Rahkonen & kumppanit

Kuvia lisää
http://www.panfun.fi/smf/index.php?action=gallery;cat=10
 
Lainaus käyttäjältä: AmcRoad - 12.07.18 - klo:14:18

Pekka Rahkonen & kumppanit

Kuvia lisää kymmeniä linkissä

http://www.panfun.fi/smf/index.php?action=gallery;cat=10

Poimin tähän jatkeeksi tekstissä mainitut ja mahtuvat kymmenen kuvaa thumbsup1

Ei näköjään enää pääse Pielistä mopolla ylittämään, kun ovat myyneet paatin.

http://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1429-autolautta-pielinen-myyty

Harmin paikka!

Hyvä on teillä olut reissu!
Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

Terve,
Mtv3:lta tuli lauantaina kooste Imatranajoista.
Enpä tuota muistanut itsekään, mutta onneksi ruokakunnan tv-vastaava oli tallentanut ohjelman.
Tulee varmaan aikanaan katsottavaksi www.katsomo.fi palveluun.
Vielä ei ole tämän vuoden kisaa. Viime vuoden löytyy.

Terve,
Imatranajo 2019 on ensi kesänä jo 14-16.6, viikkoa ennen juhannusta.
https://www.imatranajo.fi/
Etelä-Saimaa kirjoitti aiheesta 6.11:
https://esaimaa.fi/uutiset/urheilu/20c1e173-2880-4965-9071-e4daa056812e
T. Taito

Powered by EzPortal