Tonnin Rellulla Ranskaan

Aloittaja ltm, 15.03.18 - klo:19:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Vaikka onkin kyse automatkasta, niin ajattelin laittaa matkasuunnitelmasta Ranskaan muutamia ajatuksia opiksi tai varoitukseksi. Saattaahan kokemuksista olla hyötyä myös myöhemmin moporeissuja suunnitellessa. Eipä tuo kevätkään ole vielä edistynyt, joten autolla lähdetään 30.3. kohti Naantalia ja siitä aamuksi Ruotsiin.

Viime syyskuussa sain ajatuksen, että jos lähdettäisiin pojan kanssa keväällä käymään Ranskassa ranskalaisella autolla, kun niin kovin kehnoiksi niitä haukutaan. Kaikkein kehnoimpana taidetaan pitää Rellua, koska niistä eivät myyjätkään juuri mitään pyydä, joten sellaista ryhdyin hankkimaan n 1000 € budjetilla. Niinhän siinä kävi, että pihassa on seisonut jo jonkin aikaa Renault Laguna 2,0 vm 2004. Määräaikaishuollot on nyt tuossa pihassa tehty, eikä mitään yllättävää ole ilmennyt. Mukavalta matka-autolta Rellu tuntuu ja on jopa melko hiljainen meidän karheilla teillä. Laguna taisi jopa olla ensimmäinen auto, joka sai kolaritestissä täydet viisi tähteä.

Alustavasti on suunniteltu reitiksi Ruotsi - Tanska - Saksa - Luxemburg -Ranska - Belgia - Hollanti. Jos Rellu on vielä tuossa vaiheessa ajokunnossa ja ajohaluja on, niin matka voi suuntautua Saksan ja Puolan kautta Via Balticaa kotia kohti. Aikaa on varattu vain kymmenen päivää, joten kovin usein ei ehditä pysähtelemään. Sehän toki näillä minun reissuilla ei ole mitään uutta.

Varmasti tulee mielenkiintoinen reissu kävi sitten miten kävi. Työkaluja, varaosia ja vikatesteri toki otetaan mukaan, jotta päästäisiin nyt edes Ruotsiin. Päivitän tätä matkan jälkeen.

Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

29.03.18 - klo:17:08 #1 Viimeisin muokkaus: 30.03.18 - klo:07:30 käyttäjältä ltm
Huomenna 30.3. lähdetään kohti Ranskaa. Relluun piti hankkia ns Saksan kitkat, koska kevään tulo tuntuu siirtyneen. Saksassa ei nastarenkailla saa ajaa, joten ei ollut vaihtoehtoja.  

Takaisin pitäisi olla 8.4., joten viimeistään silloin on lisää kerrottavaa.


Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

Eilen kotiuduttiin reissusta ja vajaassa kahdeksassa vuorokaudessa kertyi auton mittariin 5530 km. Rellu kesti ihmeen hyvin matkan rasitukset, vaikka lähtiessä epäilykset olivat melkoiset. Pelkillä tankkauksilla selvittiin eikä mukana ollutta työkalusalkkua tarvinnut avata kertakaan, mutta tullimiehet sen kertaalleen ratsiassa avasivat. Paljon ehdittiin nähdä ja kokea, joista laitan myöhemmin vähän kertomusta luettavaksi.

Valokuvien liittäminen ei näköjään vieläkään toimi!?
Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

Powered by EzPortal