Sepeteus Kroatian reissulla

Aloittaja sepeteus, 01.07.17 - klo:19:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:22:59
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 10.07.17 - klo:23:55
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 06.07.17 - klo:21:02
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:31
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:07
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 02.07.17 - klo:17:05

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 01.07.17 - klo:19:14
Nonni ! Nyt on sitte ajeltu het aamusta Naantalista saarenmaalle, otin Hotels.comista 2h h:n 1 yö      gasthaus Merily  44,40 e. eipä oo kummonen paikka, mut yöpymäänhän mä tänne vaan tulin.tulihan tuolla keskustassakin käytyä kierros, oli hieno vallihauta ja linna (en usko että linna on kovin vanha)kävi vaan sellai vanhan aikasesti et kamera joka on perälaukun sisäkassissa, jäikin gasthaussiin, no jos muistan niin käyn aamulla ottamas pari kuvaa.
Huomenna ajelen hiukan ynpäri Saarenmaata ja suuntaan sitte Pärnuun Aleksandri pubiin jossa tapaan
Maran eli ajokaverin ja jatketaan siitä Riikaan yöpymään. rd11

Tuli sitten ajeltua tuolla Saarenmaalla tyhjiä mutta hyväkuntoisia teitä aamupäivän.Muistin myös ottaa kuvia siitä Uus-Roomasaare linnasta.
Mara soitti että on ajamassa Tallinnasta Pärnuun Aleksandri pubiin (ei ole koskaan käynnyt siellä)
Otimma siellä kahvit ja jatkoimme matkaa Riigan Hanza Hotelliin (josta Mara oli varannut huoneen),    
2 h/huone/ 36,95/yö/naama, kohta mennään saunomaan. (siittä sitte myöhemmin arviota).
Sauna olikin sellanen spa henkinen hah ! hämärät värivalot,sadesuihkut, mut oli sentään lasiseinäisessä löylyhuoneessa oikea kivikiuas josta tuli ihan hyvät löylyt.

Ajeltiin tänään sitte Krakovaan Best Western Hotelliin,meinattiin kyllä ajaa Valkovenäjälle kun
navissa oli nopein reitti Bialystokkiin joka menee valkovenäjän poikki,mutta kyllä net pojat
siellä rajalla anto hyvinkin vahvasti informaatiota,joten ei auttanu kuin kääntyä 180 astetta
ja edetä jälleen, tosin tuli 100 km lisää kilometrejä eli 645 km. Westerni hotellissa kysyttiin
saunaa ja löytyhän se naapuri hotellin alakerrasta jossa meitä otti vastaan aikamma soitettuamme
hälyytys kelloa iso nyrpeän ja elämäänsä kyllästynyt äijä,pyyhkeet saatiin hotellin avainkorttia vastaan, saunaan ei saannut mennä alasti joten kun meillä ei ollu simmareita niin mentiin slogin kalsareilla,(on hienommat kun polakkien simmarit), saunas ei ollu vettä vaikka oli kiuas jossa oli
jokunen kivi,Mara haki juoma automaatista muutaman mukin vettä ja saatiinhan met löytyä aikaseks,
yks paikallinen kaiffari ei siinä kohtaa enää jotenkin jaksanu maata ylälauteilla vaan siirty
kyyristeleen alalauteille, pois lähtiessä luettiin ovesta että kiukaalle ei saa heittää vettä,(aika tyhmää laittaa se oven sisäpuolelle.

Tänään on sitten suunta Wielitchkaan Suolakaivokseen ja Auschwitsin keskitysleirille. Tulihan tänään tallatua ensin  suolakaivoksessa (joka on kyllä käymisen arvoinen paikka) ja sitte Birkenaussa ja Auschwitsissa n. 14 km.(jalat puhki) tuli kans paineltua moottoritiellä 180 kymppiä
(eikä beba yhtään puhki).Yövytään Green house 26  eli osoitteessa Oswiecim,ul.Chopina 26  n. 15 e/nenä/yö, ihan kiva rauhallinen paikka ja n.3 km Auchwiziin.


Nonnii ! Taakse jäi Aushwitsit sun muut ja suuntasimme kurssin kohti seuraavaa majapaikkaa Pension Dvorakovaan,Brno-stred,Brno,60200,CZE  25e/yö/naama n.. 400 m vanhaan kaupunkiin,kun oltiin viety reissukamat ja vaihdettu kevyempään lähdettiin katsomaan Brnoon Motodromiin jossa seurattiin 28 asteen helteessä kun siviili hurjapäät otti radalla mittaa toisistaan, jaksoimme n. tunnin seurata rinteessä auringon porottaessa täydeltä terältä kun sitten suunnattiin seuraavan yön maja paikkaan Pension Dvorakovaan,  Brno-Stred,Brno,60200,CZE  25 e/yö/naama n.400 m vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin syömässä Pellegrini cafe Barissa hyvät salami-kinkku-pekoni-mozarella-chili pizzat ja jälkkäriksi omenatorttua jäätelöllä ja kermavaahdolla. nammm  :) kilometrejä tänään vain 322.


Tänään sitte lähdettiin puskemaan kohti Kroatiaa.  ST.Georgen Murausta Slovenian Ljublijanan kautta
Ploceen etelä Kroatiaan jossa meillä varattu apartement Cvijanovic 25e/nenä. Matkalla tuli vuorilla pieni sade mutta muuten aurinko paistoi koko matkan,Itävaltaan ostettiin tietulli tarrat,
mutta ei huomattu että Sloveniassakin tarvitaan sellanen ja kun päästiin rajalle niin sedät pysäytti meidät ja lätkäisi 150e:n sakot prrrr...kl ja sitten me ajettiin taas 34-37 asteen lämmössä farkut-liivi yhdistelmällä ja silti oli niin peen kuuma, 848 kilometrin ajon jälkeen huomattiin että kas matkahan loppu  :o no eipähän mitiä mopoilla kylälle syömään ja sitte pikku
ostoksille paikalliseen Lidliin, mut meinas tulla uus pikavoitto, kun ajettiin risteyksen yli
(olis pitäny kääntyy oikeelle ja tehdä pien lenkki ennenkuin sinne natsisiwan pihaan ois saannu ajaa), pahaksi onneksi poliisit oli siinä kytillä ja vinkkas meidät luokseen, nuori naispoliisi ja
vanhempi herra konstaapeli sanoi että voisivat antaa 1000 kunan sakot, mutta kun olette turisteja ettekä tienneet tuosta lenkistä niin jos maksatte 250 kunaa niin asia on selvä, no eihän meillä ollut sellaista rahamäärää lompakoissa edes yhteensä,(ei kannata otta paikallista ulos muuta kuin jos haluaa ostaa jotain pientä) Mara keskusteli sen naiskonstaapelin kanssa hetken ja kun ei ollut automaattia lähellä niin lopulta he päästi meidät varoituksella.  HUH ! HUH ! ::)
Huomis aamuna lähdetään pohjoista kohti 8 eli sitä samaa rantatietä pitkin jota hajami jokunen aika sitten ajeli. tervessivvaa tankotaiteilija sepeteus  airrev BRUUUM ! BRUUUM !

Tänään lähdettiin vihdoinki 36 asteen helteessä ajamaan Kroatian 8 tietä (on muuten aikast erillainen kuin meitin 8 tie) jota HAJAMI kehui uskomattomaksi, niinhä se olikin ja totta mutkia
riitti. Oltiin tankkaamassa ja suunniteltiin että mennään jonnekkin kahveelle ja katsotaan Booking.comi:sta majapaikkaa kun huomasin punaisen taulun jossa luki OK ja mopon kuva sekä nuoli minne mennä,sinneppä joutui ihan rantaan ajamaan hitonmoista mutkamäkeä alas (jännää !!!) no kahvit saatiin ja eikun tabletti esille ja Mara katsomaan majoitusta, mä haastattelin yhtä tarjoilija poikaa joka sanoi että hän kysyy pomolta jos löytyy majapaikkaa ja niinhän se boss soitti ja sanoi että jos 40e/yö on okei niin omistaja itse tulee sinne ja opastaa perille, vei n.10 min. ja äijä oli paikalla, otin hänet kyytiin ja ajettiin se n.40 asteinen mutka mäki ylös reippaasti, paikka osoittautukin ihan mukavaksi varsinkin kun siellä oli ennestään MP kerho Motorradfreunden: presidentti Saksasta joten MP juttua riitti pitkälle iltaan.

Aamulla startattiin kohti eteläsaksan Passauta, koska halusin käydä Louisin Megastoressa ostamassa uuden kypärän, löytyhän sieltä mukava Nolan. Passaussa piti olla valmiiksi yöpaikka mutta vastaanotton plikka katso meitä ja käski zekkaamaan huone ensin ja mehän kurkattiin (perhana kun joku sanoo n.tollasta koppia huoneeksi ???) Hotlan nimi on ROTELL IN ! >:(
Oven kun avas niin parisänky oli seinästä seinään ja etualalla oli n.4 neliöö lattiapintaa PAH !
Mara laittaa Bookin.com:ille palautetta. Löydettiin kuitenkin sitte pienen etsimisen jölkeen BestWestern hotelli josta saatiin huone, käytiin kaupassa ja tankkaamassa kun taivaalle keräänty tosi mustia pilviä, sanoin Maralle että ajetaan rauhassa Hotellille ja usko poi kun päästään sisälle alkaa satamaan, niinhän siinä kävi että kun oltiin kirjautumassa hotlaan niin tuli hirvee myrsky, vettä tuli kuin aisaa ja tuuli puhalsi sateen ihan laakana, tulihan resptionin likalle hirvee kiire sulkemaan ikkunoita. onneksi tultiin hotellille ensin ja sitten vasta Louisille, jos oltais tehty toisinpäin oltais oltu kuin uitetut KOOOIIIRRRAT !!!  (onni jälleen kerran myötä).

Tilattiin aamulla hotla huone valmiiks Puolan Czestochowa:sta Hotell Scoutista, kysyttiin myös saunaa, (kun päätettiin jo matkaan lähtiessä että joka paikassa kysytään onko saunaa) heillähän oli ja eikö Suomi pojat sinne, vau ! Löylyhuoneen ovessa Luki FINSKA SAUNA !!! joo kiuas löyty mut ei kiulua ??? seinän ohjeista saatiin tankattua ettei kiukaalle saa heittää VETTÄ !!!! joopa,joo !
Mara selvitti polakeille lauteilla minkälainen on Suomalainen sauna ja se aiheutti kovasti rupattelua (ymmärsivät nuoret miehet sentään sen verran enkelskaa).

Tänä aamuna sitte olikin matkan toiseks viimonen etappi jonnekkin Kaunaksen lähelle n.500 km,kun
muistin että löydän varmaan Foorumin matkakertomuksista saman paikan jossa oltiin pojan kanssa 2013 eli Linas Hotel Liettuassa Alysus nimisestä kaupungista ja niiiin sieltähän se löyty, Mara olis halunnu tilata yöpymisen Kaunaksesta,mut sain hänet ylipuhuttua, nyt sitte yövytään täällä ja   hinta on sama kuin 2013 eli 60e/yö+10e aamupala 2 henkeltä siis tiloihin kuuluu olohuone ja makuuhuone erikseen ka voipi pistää vaikka valssiks. takapihalla on myös uima-allas ja grillikatos,prätkät saa aidattuun pihaan parkkiin on myös kameravalvonta. kah ! taas on kloku puol kakstoist ! kyl toi nuaruus lipuu liukkaast ko on hyvää seuraa moporeissul. horisko  rd11
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:23:29
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:22:59
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 10.07.17 - klo:23:55
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 06.07.17 - klo:21:02
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:31
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:07
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 02.07.17 - klo:17:05

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 01.07.17 - klo:19:14
Nonni ! Nyt on sitte ajeltu het aamusta Naantalista saarenmaalle, otin Hotels.comista 2h h:n 1 yö      gasthaus Merily  44,40 e. eipä oo kummonen paikka, mut yöpymäänhän mä tänne vaan tulin.tulihan tuolla keskustassakin käytyä kierros, oli hieno vallihauta ja linna (en usko että linna on kovin vanha)kävi vaan sellai vanhan aikasesti et kamera joka on perälaukun sisäkassissa, jäikin gasthaussiin, no jos muistan niin käyn aamulla ottamas pari kuvaa.
Huomenna ajelen hiukan ynpäri Saarenmaata ja suuntaan sitte Pärnuun Aleksandri pubiin jossa tapaan
Maran eli ajokaverin ja jatketaan siitä Riikaan yöpymään. rd11

Tuli sitten ajeltua tuolla Saarenmaalla tyhjiä mutta hyväkuntoisia teitä aamupäivän.Muistin myös ottaa kuvia siitä Uus-Roomasaare linnasta.
Mara soitti että on ajamassa Tallinnasta Pärnuun Aleksandri pubiin (ei ole koskaan käynnyt siellä)
Otimma siellä kahvit ja jatkoimme matkaa Riigan Hanza Hotelliin (josta Mara oli varannut huoneen),    
2 h/huone/ 36,95/yö/naama, kohta mennään saunomaan. (siittä sitte myöhemmin arviota).
Sauna olikin sellanen spa henkinen hah ! hämärät värivalot,sadesuihkut, mut oli sentään lasiseinäisessä löylyhuoneessa oikea kivikiuas josta tuli ihan hyvät löylyt.

Ajeltiin tänään sitte Krakovaan Best Western Hotelliin,meinattiin kyllä ajaa Valkovenäjälle kun
navissa oli nopein reitti Bialystokkiin joka menee valkovenäjän poikki,mutta kyllä net pojat
siellä rajalla anto hyvinkin vahvasti informaatiota,joten ei auttanu kuin kääntyä 180 astetta
ja edetä jälleen, tosin tuli 100 km lisää kilometrejä eli 645 km. Westerni hotellissa kysyttiin
saunaa ja löytyhän se naapuri hotellin alakerrasta jossa meitä otti vastaan aikamma soitettuamme
hälyytys kelloa iso nyrpeän ja elämäänsä kyllästynyt äijä,pyyhkeet saatiin hotellin avainkorttia vastaan, saunaan ei saannut mennä alasti joten kun meillä ei ollu simmareita niin mentiin slogin kalsareilla,(on hienommat kun polakkien simmarit), saunas ei ollu vettä vaikka oli kiuas jossa oli
jokunen kivi,Mara haki juoma automaatista muutaman mukin vettä ja saatiinhan met löytyä aikaseks,
yks paikallinen kaiffari ei siinä kohtaa enää jotenkin jaksanu maata ylälauteilla vaan siirty
kyyristeleen alalauteille, pois lähtiessä luettiin ovesta että kiukaalle ei saa heittää vettä,(aika tyhmää laittaa se oven sisäpuolelle.

Tänään on sitten suunta Wielitchkaan Suolakaivokseen ja Auschwitsin keskitysleirille. Tulihan tänään tallatua ensin  suolakaivoksessa (joka on kyllä käymisen arvoinen paikka) ja sitte Birkenaussa ja Auschwitsissa n. 14 km.(jalat puhki) tuli kans paineltua moottoritiellä 180 kymppiä
(eikä beba yhtään puhki).Yövytään Green house 26  eli osoitteessa Oswiecim,ul.Chopina 26  n. 15 e/nenä/yö, ihan kiva rauhallinen paikka ja n.3 km Auchwiziin.


Nonnii ! Taakse jäi Aushwitsit sun muut ja suuntasimme kurssin kohti seuraavaa majapaikkaa Pension Dvorakovaan,Brno-stred,Brno,60200,CZE  25e/yö/naama n.. 400 m vanhaan kaupunkiin,kun oltiin viety reissukamat ja vaihdettu kevyempään lähdettiin katsomaan Brnoon Motodromiin jossa seurattiin 28 asteen helteessä kun siviili hurjapäät otti radalla mittaa toisistaan, jaksoimme n. tunnin seurata rinteessä auringon porottaessa täydeltä terältä kun sitten suunnattiin seuraavan yön maja paikkaan Pension Dvorakovaan,  Brno-Stred,Brno,60200,CZE  25 e/yö/naama n.400 m vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin syömässä Pellegrini cafe Barissa hyvät salami-kinkku-pekoni-mozarella-chili pizzat ja jälkkäriksi omenatorttua jäätelöllä ja kermavaahdolla. nammm  :) kilometrejä tänään vain 322.


Tänään sitte lähdettiin puskemaan kohti Kroatiaa.  ST.Georgen Murausta Slovenian Ljublijanan kautta
Ploceen etelä Kroatiaan jossa meillä varattu apartement Cvijanovic 25e/nenä. Matkalla tuli vuorilla pieni sade mutta muuten aurinko paistoi koko matkan,Itävaltaan ostettiin tietulli tarrat,
mutta ei huomattu että Sloveniassakin tarvitaan sellanen ja kun päästiin rajalle niin sedät pysäytti meidät ja lätkäisi 150e:n sakot prrrr...kl ja sitten me ajettiin taas 34-37 asteen lämmössä farkut-liivi yhdistelmällä ja silti oli niin peen kuuma, 848 kilometrin ajon jälkeen huomattiin että kas matkahan loppu  :o no eipähän mitiä mopoilla kylälle syömään ja sitte pikku
ostoksille paikalliseen Lidliin, mut meinas tulla uus pikavoitto, kun ajettiin risteyksen yli
(olis pitäny kääntyy oikeelle ja tehdä pien lenkki ennenkuin sinne natsisiwan pihaan ois saannu ajaa), pahaksi onneksi poliisit oli siinä kytillä ja vinkkas meidät luokseen, nuori naispoliisi ja
vanhempi herra konstaapeli sanoi että voisivat antaa 1000 kunan sakot, mutta kun olette turisteja ettekä tienneet tuosta lenkistä niin jos maksatte 250 kunaa niin asia on selvä, no eihän meillä ollut sellaista rahamäärää lompakoissa edes yhteensä,(ei kannata otta paikallista ulos muuta kuin jos haluaa ostaa jotain pientä) Mara keskusteli sen naiskonstaapelin kanssa hetken ja kun ei ollut automaattia lähellä niin lopulta he päästi meidät varoituksella.  HUH ! HUH ! ::)
Huomis aamuna lähdetään pohjoista kohti 8 eli sitä samaa rantatietä pitkin jota hajami jokunen aika sitten ajeli. tervessivvaa tankotaiteilija sepeteus  airrev BRUUUM ! BRUUUM !

Tänään lähdettiin vihdoinki 36 asteen helteessä ajamaan Kroatian 8 tietä (on muuten aikast erillainen kuin meitin 8 tie) jota HAJAMI kehui uskomattomaksi, niinhä se olikin ja totta mutkia
riitti. Oltiin tankkaamassa ja suunniteltiin että mennään jonnekkin kahveelle ja katsotaan Booking.comi:sta majapaikkaa kun huomasin punaisen taulun jossa luki OK ja mopon kuva sekä nuoli minne mennä,sinneppä joutui ihan rantaan ajamaan hitonmoista mutkamäkeä alas (jännää !!!) no kahvit saatiin ja eikun tabletti esille ja Mara katsomaan majoitusta, mä haastattelin yhtä tarjoilija poikaa joka sanoi että hän kysyy pomolta jos löytyy majapaikkaa ja niinhän se boss soitti ja sanoi että jos 40e/yö on okei niin omistaja itse tulee sinne ja opastaa perille, vei n.10 min. ja äijä oli paikalla, otin hänet kyytiin ja ajettiin se n.40 asteinen mutka mäki ylös reippaasti, paikka osoittautukin ihan mukavaksi varsinkin kun siellä oli ennestään MP kerho Motorradfreunden: presidentti Saksasta joten MP juttua riitti pitkälle iltaan.

Aamulla startattiin kohti eteläsaksan Passauta, koska halusin käydä Louisin Megastoressa ostamassa uuden kypärän, löytyhän sieltä mukava Nolan. Passaussa piti olla valmiiksi yöpaikka mutta vastaanotton plikka katso meitä ja käski zekkaamaan huone ensin ja mehän kurkattiin (perhana kun joku sanoo n.tollasta koppia huoneeksi ???) Hotlan nimi on ROTELL IN ! >:(
Oven kun avas niin parisänky oli seinästä seinään ja etualalla oli n.4 neliöö lattiapintaa PAH !
Mara laittaa Bookin.com:ille palautetta. Löydettiin kuitenkin sitte pienen etsimisen jölkeen BestWestern hotelli josta saatiin huone, käytiin kaupassa ja tankkaamassa kun taivaalle keräänty tosi mustia pilviä, sanoin Maralle että ajetaan rauhassa Hotellille ja usko poi kun päästään sisälle alkaa satamaan, niinhän siinä kävi että kun oltiin kirjautumassa hotlaan niin tuli hirvee myrsky, vettä tuli kuin aisaa ja tuuli puhalsi sateen ihan laakana, tulihan resptionin likalle hirvee kiire sulkemaan ikkunoita. onneksi tultiin hotellille ensin ja sitten vasta Louisille, jos oltais tehty toisinpäin oltais oltu kuin uitetut KOOOIIIRRRAT !!!  (onni jälleen kerran myötä).

Tilattiin aamulla hotla huone valmiiks Puolan Czestochowa:sta Hotell Scoutista, kysyttiin myös saunaa, (kun päätettiin jo matkaan lähtiessä että joka paikassa kysytään onko saunaa) heillähän oli ja eikö Suomi pojat sinne, vau ! Löylyhuoneen ovessa Luki FINSKA SAUNA !!! joo kiuas löyty mut ei kiulua ??? seinän ohjeista saatiin tankattua ettei kiukaalle saa heittää VETTÄ !!!! joopa,joo !
Mara selvitti polakeille lauteilla minkälainen on Suomalainen sauna ja se aiheutti kovasti rupattelua (ymmärsivät nuoret miehet sentään sen verran enkelskaa).

Tänä aamuna sitte olikin matkan toiseks viimonen etappi jonnekkin Kaunaksen lähelle n.500 km,kun
muistin että löydän varmaan Foorumin matkakertomuksista saman paikan jossa oltiin pojan kanssa 2013 eli Linas Hotel Liettuassa Alysus nimisestä kaupungista ja niiiin sieltähän se löyty, Mara olis halunnu tilata yöpymisen Kaunaksesta,mut sain hänet ylipuhuttua, nyt sitte yövytään täällä ja   hinta on sama kuin 2013 eli 60e/yö+10e aamupala 2 henkeltä siis tiloihin kuuluu olohuone ja makuuhuone erikseen ka voipi pistää vaikka valssiks. takapihalla on myös uima-allas ja grillikatos,prätkät saa aidattuun pihaan parkkiin on myös kameravalvonta. kah ! taas on kloku puol kakstoist ! kyl toi nuaruus lipuu liukkaast ko on hyvää seuraa moporeissul. horisko  rd11


Toiseksi viimenen ajopäivä alkoi Alysuksen kaupungista Pärnuun 15 asteen (lämmössä) pyh !
kuitenkin aurinkoisessa säässä. Tankattiin mopot lähi Statoilissa 95 makso 1.009e/L ja 98 1.169e/L
eli etullista menolientä saatiin tankit täyteen ja ei kun baanalle klo:07.40.
Tällä reissulla ei ollakkaan ajettu näin suoraa tietä, rekkoja paljon ja vielä 5-6 kpl:een jonoissa joten ohituksia tuli paljon, ruuhkissa ollaan opittu ajamaan välistä ja aika jännää et autot siirtyy sivuun että mopo pääsee välistä. (perhana ei onnistuis meillä) eli ruuhkat ei meitä paljon pidätelly. Yritettiin saada Aleksandri pubista yöpymispaikka viimeselle yölle, mutta se oli jo ihan täynnä joten turvauduttiin booking.com:miin ja löydettiin toinen paikka.
päätettiin sitte käydä Aleksandrissa syömässä, otimme valkosipuli kassleria valkosipuliperunoilla
ja kyllä oli makoisaa,palan painikkeeksi alkoholitonta saku olutta. tänään 537 suoraa kilometriä
(lue tylsää).Kunhan tästä huomenna pääsen himaan niin yritän tehdä jonkinlaisen yhteenvedon. :o

17.07.17 - klo:11:57 #17 Viimeisin muokkaus: 17.07.17 - klo:19:25 käyttäjältä Timppa
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 15.07.17 - klo:20:05
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:23:29
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:22:59
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 10.07.17 - klo:23:55
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 06.07.17 - klo:21:02
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:31
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:07
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 02.07.17 - klo:17:05

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 01.07.17 - klo:19:14
Nonni ! Nyt on sitte ajeltu het aamusta Naantalista saarenmaalle, otin Hotels.comista 2h h:n 1 yö      gasthaus Merily  44,40 e. eipä oo kummonen paikka, mut yöpymäänhän mä tänne vaan tulin.tulihan tuolla keskustassakin käytyä kierros, oli hieno vallihauta ja linna (en usko että linna on kovin vanha)kävi vaan sellai vanhan aikasesti et kamera joka on perälaukun sisäkassissa, jäikin gasthaussiin, no jos muistan niin käyn aamulla ottamas pari kuvaa.
Huomenna ajelen hiukan ynpäri Saarenmaata ja suuntaan sitte Pärnuun Aleksandri pubiin jossa tapaan
Maran eli ajokaverin ja jatketaan siitä Riikaan yöpymään. rd11

Tuli sitten ajeltua tuolla Saarenmaalla tyhjiä mutta hyväkuntoisia teitä aamupäivän.Muistin myös ottaa kuvia siitä Uus-Roomasaare linnasta.
Mara soitti että on ajamassa Tallinnasta Pärnuun Aleksandri pubiin (ei ole koskaan käynnyt siellä)
Otimma siellä kahvit ja jatkoimme matkaa Riigan Hanza Hotelliin (josta Mara oli varannut huoneen),    
2 h/huone/ 36,95/yö/naama, kohta mennään saunomaan. (siittä sitte myöhemmin arviota).
Sauna olikin sellanen spa henkinen hah ! hämärät värivalot,sadesuihkut, mut oli sentään lasiseinäisessä löylyhuoneessa oikea kivikiuas josta tuli ihan hyvät löylyt.

Ajeltiin tänään sitte Krakovaan Best Western Hotelliin,meinattiin kyllä ajaa Valkovenäjälle kun
navissa oli nopein reitti Bialystokkiin joka menee valkovenäjän poikki,mutta kyllä net pojat
siellä rajalla anto hyvinkin vahvasti informaatiota,joten ei auttanu kuin kääntyä 180 astetta
ja edetä jälleen, tosin tuli 100 km lisää kilometrejä eli 645 km. Westerni hotellissa kysyttiin
saunaa ja löytyhän se naapuri hotellin alakerrasta jossa meitä otti vastaan aikamma soitettuamme
hälyytys kelloa iso nyrpeän ja elämäänsä kyllästynyt äijä,pyyhkeet saatiin hotellin avainkorttia vastaan, saunaan ei saannut mennä alasti joten kun meillä ei ollu simmareita niin mentiin slogin kalsareilla,(on hienommat kun polakkien simmarit), saunas ei ollu vettä vaikka oli kiuas jossa oli
jokunen kivi,Mara haki juoma automaatista muutaman mukin vettä ja saatiinhan met löytyä aikaseks,
yks paikallinen kaiffari ei siinä kohtaa enää jotenkin jaksanu maata ylälauteilla vaan siirty
kyyristeleen alalauteille, pois lähtiessä luettiin ovesta että kiukaalle ei saa heittää vettä,(aika tyhmää laittaa se oven sisäpuolelle.

Tänään on sitten suunta Wielitchkaan Suolakaivokseen ja Auschwitsin keskitysleirille. Tulihan tänään tallatua ensin  suolakaivoksessa (joka on kyllä käymisen arvoinen paikka) ja sitte Birkenaussa ja Auschwitsissa n. 14 km.(jalat puhki) tuli kans paineltua moottoritiellä 180 kymppiä
(eikä beba yhtään puhki).Yövytään Green house 26  eli osoitteessa Oswiecim,ul.Chopina 26  n. 15 e/nenä/yö, ihan kiva rauhallinen paikka ja n.3 km Auchwiziin.


Nonnii ! Taakse jäi Aushwitsit sun muut ja suuntasimme kurssin kohti seuraavaa majapaikkaa Pension Dvorakovaan,Brno-stred,Brno,60200,CZE  25e/yö/naama n.. 400 m vanhaan kaupunkiin,kun oltiin viety reissukamat ja vaihdettu kevyempään lähdettiin katsomaan Brnoon Motodromiin jossa seurattiin 28 asteen helteessä kun siviili hurjapäät otti radalla mittaa toisistaan, jaksoimme n. tunnin seurata rinteessä auringon porottaessa täydeltä terältä kun sitten suunnattiin seuraavan yön maja paikkaan Pension Dvorakovaan,  Brno-Stred,Brno,60200,CZE  25 e/yö/naama n.400 m vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin syömässä Pellegrini cafe Barissa hyvät salami-kinkku-pekoni-mozarella-chili pizzat ja jälkkäriksi omenatorttua jäätelöllä ja kermavaahdolla. nammm  :) kilometrejä tänään vain 322.


Tänään sitte lähdettiin puskemaan kohti Kroatiaa.  ST.Georgen Murausta Slovenian Ljublijanan kautta
Ploceen etelä Kroatiaan jossa meillä varattu apartement Cvijanovic 25e/nenä. Matkalla tuli vuorilla pieni sade mutta muuten aurinko paistoi koko matkan,Itävaltaan ostettiin tietulli tarrat,
mutta ei huomattu että Sloveniassakin tarvitaan sellanen ja kun päästiin rajalle niin sedät pysäytti meidät ja lätkäisi 150e:n sakot prrrr...kl ja sitten me ajettiin taas 34-37 asteen lämmössä farkut-liivi yhdistelmällä ja silti oli niin peen kuuma, 848 kilometrin ajon jälkeen huomattiin että kas matkahan loppu  :o no eipähän mitiä mopoilla kylälle syömään ja sitte pikku
ostoksille paikalliseen Lidliin, mut meinas tulla uus pikavoitto, kun ajettiin risteyksen yli
(olis pitäny kääntyy oikeelle ja tehdä pien lenkki ennenkuin sinne natsisiwan pihaan ois saannu ajaa), pahaksi onneksi poliisit oli siinä kytillä ja vinkkas meidät luokseen, nuori naispoliisi ja
vanhempi herra konstaapeli sanoi että voisivat antaa 1000 kunan sakot, mutta kun olette turisteja ettekä tienneet tuosta lenkistä niin jos maksatte 250 kunaa niin asia on selvä, no eihän meillä ollut sellaista rahamäärää lompakoissa edes yhteensä,(ei kannata otta paikallista ulos muuta kuin jos haluaa ostaa jotain pientä) Mara keskusteli sen naiskonstaapelin kanssa hetken ja kun ei ollut automaattia lähellä niin lopulta he päästi meidät varoituksella.  HUH ! HUH ! ::)
Huomis aamuna lähdetään pohjoista kohti 8 eli sitä samaa rantatietä pitkin jota hajami jokunen aika sitten ajeli. tervessivvaa tankotaiteilija sepeteus  airrev BRUUUM ! BRUUUM !

Tänään lähdettiin vihdoinki 36 asteen helteessä ajamaan Kroatian 8 tietä (on muuten aikast erillainen kuin meitin 8 tie) jota HAJAMI kehui uskomattomaksi, niinhä se olikin ja totta mutkia
riitti. Oltiin tankkaamassa ja suunniteltiin että mennään jonnekkin kahveelle ja katsotaan Booking.comi:sta majapaikkaa kun huomasin punaisen taulun jossa luki OK ja mopon kuva sekä nuoli minne mennä,sinneppä joutui ihan rantaan ajamaan hitonmoista mutkamäkeä alas (jännää !!!) no kahvit saatiin ja eikun tabletti esille ja Mara katsomaan majoitusta, mä haastattelin yhtä tarjoilija poikaa joka sanoi että hän kysyy pomolta jos löytyy majapaikkaa ja niinhän se boss soitti ja sanoi että jos 40e/yö on okei niin omistaja itse tulee sinne ja opastaa perille, vei n.10 min. ja äijä oli paikalla, otin hänet kyytiin ja ajettiin se n.40 asteinen mutka mäki ylös reippaasti, paikka osoittautukin ihan mukavaksi varsinkin kun siellä oli ennestään MP kerho Motorradfreunden: presidentti Saksasta joten MP juttua riitti pitkälle iltaan.

Aamulla startattiin kohti eteläsaksan Passauta, koska halusin käydä Louisin Megastoressa ostamassa uuden kypärän, löytyhän sieltä mukava Nolan. Passaussa piti olla valmiiksi yöpaikka mutta vastaanotton plikka katso meitä ja käski zekkaamaan huone ensin ja mehän kurkattiin (perhana kun joku sanoo n.tollasta koppia huoneeksi ???) Hotlan nimi on ROTELL IN ! >:(
Oven kun avas niin parisänky oli seinästä seinään ja etualalla oli n.4 neliöö lattiapintaa PAH !
Mara laittaa Bookin.com:ille palautetta. Löydettiin kuitenkin sitte pienen etsimisen jölkeen BestWestern hotelli josta saatiin huone, käytiin kaupassa ja tankkaamassa kun taivaalle keräänty tosi mustia pilviä, sanoin Maralle että ajetaan rauhassa Hotellille ja usko poi kun päästään sisälle alkaa satamaan, niinhän siinä kävi että kun oltiin kirjautumassa hotlaan niin tuli hirvee myrsky, vettä tuli kuin aisaa ja tuuli puhalsi sateen ihan laakana, tulihan resptionin likalle hirvee kiire sulkemaan ikkunoita. onneksi tultiin hotellille ensin ja sitten vasta Louisille, jos oltais tehty toisinpäin oltais oltu kuin uitetut KOOOIIIRRRAT !!!  (onni jälleen kerran myötä).

Tilattiin aamulla hotla huone valmiiks Puolan Czestochowa:sta Hotell Scoutista, kysyttiin myös saunaa, (kun päätettiin jo matkaan lähtiessä että joka paikassa kysytään onko saunaa) heillähän oli ja eikö Suomi pojat sinne, vau ! Löylyhuoneen ovessa Luki FINSKA SAUNA !!! joo kiuas löyty mut ei kiulua ??? seinän ohjeista saatiin tankattua ettei kiukaalle saa heittää VETTÄ !!!! joopa,joo !
Mara selvitti polakeille lauteilla minkälainen on Suomalainen sauna ja se aiheutti kovasti rupattelua (ymmärsivät nuoret miehet sentään sen verran enkelskaa).

Tänä aamuna sitte olikin matkan toiseks viimonen etappi jonnekkin Kaunaksen lähelle n.500 km,kun
muistin että löydän varmaan Foorumin matkakertomuksista saman paikan jossa oltiin pojan kanssa 2013 eli Linas Hotel Liettuassa Alysus nimisestä kaupungista ja niiiin sieltähän se löyty, Mara olis halunnu tilata yöpymisen Kaunaksesta,mut sain hänet ylipuhuttua, nyt sitte yövytään täällä ja   hinta on sama kuin 2013 eli 60e/yö+10e aamupala 2 henkeltä siis tiloihin kuuluu olohuone ja makuuhuone erikseen ka voipi pistää vaikka valssiks. takapihalla on myös uima-allas ja grillikatos,prätkät saa aidattuun pihaan parkkiin on myös kameravalvonta. kah ! taas on kloku puol kakstoist ! kyl toi nuaruus lipuu liukkaast ko on hyvää seuraa moporeissul. horisko  rd11


Toiseksi viimenen ajopäivä alkoi Alysuksen kaupungista Pärnuun 15 asteen (lämmössä) pyh !
kuitenkin aurinkoisessa säässä. Tankattiin mopot lähi Statoilissa 95 makso 1.009e/L ja 98 1.169e/L
eli etullista menolientä saatiin tankit täyteen ja ei kun baanalle klo:07.40.
Tällä reissulla ei ollakkaan ajettu näin suoraa tietä, rekkoja paljon ja vielä 5-6 kpl:een jonoissa joten ohituksia tuli paljon, ruuhkissa ollaan opittu ajamaan välistä ja aika jännää et autot siirtyy sivuun että mopo pääsee välistä. (perhana ei onnistuis meillä) eli ruuhkat ei meitä paljon pidätelly. Yritettiin saada Aleksandri pubista yöpymispaikka viimeselle yölle, mutta se oli jo ihan täynnä joten turvauduttiin booking.com:miin ja löydettiin toinen paikka.
päätettiin sitte käydä Aleksandrissa syömässä, otimme valkosipuli kassleria valkosipuliperunoilla
ja kyllä oli makoisaa,palan painikkeeksi alkoholitonta saku olutta. tänään 537 suoraa kilometriä
(lue tylsää).Kunhan tästä huomenna pääsen himaan niin yritän tehdä jonkinlaisen yhteenvedon. :o


Noniin ! Kotona jälleen, 8 eri maata 16 päivää ja 7511 km, rahaa kului kaikkineen 1923 e Tähän
ei ole laskettu Passaun Louisilta ostamani Nolanin kypärää 269,99e.
parhaat lämmöt Kroatiassa 34-37 astetta HUH ! HUH ! mutta ei voitu ajaa siellä shortseilla eikä
t-paidalla, kun poltettiin käsivarret ja sääret jo RedBull ringillä F1 ajoissa.
Jos joku ajelee noilla leveyksillä niin tässä 4 yöpymispaikka joita voin suositella thumbsup1

(Puola)3 km Auschwitsin keskitysleiriin
Greenhouse
32-600 Oswiecim,ul.Chopina 26
tel:33/842 30 51 tai 604 42 32 72
mail: villagreen.oswiecim@gmail.com

(Itävalta)
Apartment.Kirche  
Alfred Wadiasch
8861 Sankt Georgen ob Murau Nr.2
Tel:+43 664 9188750
mail: info@austria-apartment.eu

(Kroatia)
Karlobag
Kneza Domagoja 3
Tel:++385(0)99 840 3124
Tel2: ++385(0)98 980 5533
mail: damirvirovec@yahoo.com

(Liettua)
Linas Motel
Str.Seiriju 27
LT-62116 Alytus
mail: info@motelislinas.it
Jos haet paikkaa navilla,
kirjoita
seiriju gatve 27,alytus

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 15.07.17 - klo:20:05
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:23:29
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:22:59
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 10.07.17 - klo:23:55
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 06.07.17 - klo:21:02
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:31
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:07
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 02.07.17 - klo:17:05

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 01.07.17 - klo:19:14
Nonni ! Nyt on sitte ajeltu het aamusta Naantalista saarenmaalle, otin Hotels.comista 2h h:n 1 yö      gasthaus Merily  44,40 e. eipä oo kummonen paikka, mut yöpymäänhän mä tänne vaan tulin.tulihan tuolla keskustassakin käytyä kierros, oli hieno vallihauta ja linna (en usko että linna on kovin vanha)kävi vaan sellai vanhan aikasesti et kamera joka on perälaukun sisäkassissa, jäikin gasthaussiin, no jos muistan niin käyn aamulla ottamas pari kuvaa.
Huomenna ajelen hiukan ynpäri Saarenmaata ja suuntaan sitte Pärnuun Aleksandri pubiin jossa tapaan
Maran eli ajokaverin ja jatketaan siitä Riikaan yöpymään. rd11

Tuli sitten ajeltua tuolla Saarenmaalla tyhjiä mutta hyväkuntoisia teitä aamupäivän.Muistin myös ottaa kuvia siitä Uus-Roomasaare linnasta.
Mara soitti että on ajamassa Tallinnasta Pärnuun Aleksandri pubiin (ei ole koskaan käynnyt siellä)
Otimma siellä kahvit ja jatkoimme matkaa Riigan Hanza Hotelliin (josta Mara oli varannut huoneen),    
2 h/huone/ 36,95/yö/naama, kohta mennään saunomaan. (siittä sitte myöhemmin arviota).
Sauna olikin sellanen spa henkinen hah ! hämärät värivalot,sadesuihkut, mut oli sentään lasiseinäisessä löylyhuoneessa oikea kivikiuas josta tuli ihan hyvät löylyt.

Ajeltiin tänään sitte Krakovaan Best Western Hotelliin,meinattiin kyllä ajaa Valkovenäjälle kun
navissa oli nopein reitti Bialystokkiin joka menee valkovenäjän poikki,mutta kyllä net pojat
siellä rajalla anto hyvinkin vahvasti informaatiota,joten ei auttanu kuin kääntyä 180 astetta
ja edetä jälleen, tosin tuli 100 km lisää kilometrejä eli 645 km. Westerni hotellissa kysyttiin
saunaa ja löytyhän se naapuri hotellin alakerrasta jossa meitä otti vastaan aikamma soitettuamme
hälyytys kelloa iso nyrpeän ja elämäänsä kyllästynyt äijä,pyyhkeet saatiin hotellin avainkorttia vastaan, saunaan ei saannut mennä alasti joten kun meillä ei ollu simmareita niin mentiin slogin kalsareilla,(on hienommat kun polakkien simmarit), saunas ei ollu vettä vaikka oli kiuas jossa oli
jokunen kivi,Mara haki juoma automaatista muutaman mukin vettä ja saatiinhan met löytyä aikaseks,
yks paikallinen kaiffari ei siinä kohtaa enää jotenkin jaksanu maata ylälauteilla vaan siirty
kyyristeleen alalauteille, pois lähtiessä luettiin ovesta että kiukaalle ei saa heittää vettä,(aika tyhmää laittaa se oven sisäpuolelle.

Tänään on sitten suunta Wielitchkaan Suolakaivokseen ja Auschwitsin keskitysleirille. Tulihan tänään tallatua ensin  suolakaivoksessa (joka on kyllä käymisen arvoinen paikka) ja sitte Birkenaussa ja Auschwitsissa n. 14 km.(jalat puhki) tuli kans paineltua moottoritiellä 180 kymppiä
(eikä beba yhtään puhki).Yövytään Green house 26  eli osoitteessa Oswiecim,ul.Chopina 26  n. 15 e/nenä/yö, ihan kiva rauhallinen paikka ja n.3 km Auchwiziin.


Nonnii ! Taakse jäi Aushwitsit sun muut ja suuntasimme kurssin kohti seuraavaa majapaikkaa Pension Dvorakovaan,Brno-stred,Brno,60200,CZE  25e/yö/naama n.. 400 m vanhaan kaupunkiin,kun oltiin viety reissukamat ja vaihdettu kevyempään lähdettiin katsomaan Brnoon Motodromiin jossa seurattiin 28 asteen helteessä kun siviili hurjapäät otti radalla mittaa toisistaan, jaksoimme n. tunnin seurata rinteessä auringon porottaessa täydeltä terältä kun sitten suunnattiin seuraavan yön maja paikkaan Pension Dvorakovaan,  Brno-Stred,Brno,60200,CZE  25 e/yö/naama n.400 m vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin syömässä Pellegrini cafe Barissa hyvät salami-kinkku-pekoni-mozarella-chili pizzat ja jälkkäriksi omenatorttua jäätelöllä ja kermavaahdolla. nammm  :) kilometrejä tänään vain 322.


Tänään sitte lähdettiin puskemaan kohti Kroatiaa.  ST.Georgen Murausta Slovenian Ljublijanan kautta
Ploceen etelä Kroatiaan jossa meillä varattu apartement Cvijanovic 25e/nenä. Matkalla tuli vuorilla pieni sade mutta muuten aurinko paistoi koko matkan,Itävaltaan ostettiin tietulli tarrat,
mutta ei huomattu että Sloveniassakin tarvitaan sellanen ja kun päästiin rajalle niin sedät pysäytti meidät ja lätkäisi 150e:n sakot prrrr...kl ja sitten me ajettiin taas 34-37 asteen lämmössä farkut-liivi yhdistelmällä ja silti oli niin peen kuuma, 848 kilometrin ajon jälkeen huomattiin että kas matkahan loppu  :o no eipähän mitiä mopoilla kylälle syömään ja sitte pikku
ostoksille paikalliseen Lidliin, mut meinas tulla uus pikavoitto, kun ajettiin risteyksen yli
(olis pitäny kääntyy oikeelle ja tehdä pien lenkki ennenkuin sinne natsisiwan pihaan ois saannu ajaa), pahaksi onneksi poliisit oli siinä kytillä ja vinkkas meidät luokseen, nuori naispoliisi ja
vanhempi herra konstaapeli sanoi että voisivat antaa 1000 kunan sakot, mutta kun olette turisteja ettekä tienneet tuosta lenkistä niin jos maksatte 250 kunaa niin asia on selvä, no eihän meillä ollut sellaista rahamäärää lompakoissa edes yhteensä,(ei kannata otta paikallista ulos muuta kuin jos haluaa ostaa jotain pientä) Mara keskusteli sen naiskonstaapelin kanssa hetken ja kun ei ollut automaattia lähellä niin lopulta he päästi meidät varoituksella.  HUH ! HUH ! ::)
Huomis aamuna lähdetään pohjoista kohti 8 eli sitä samaa rantatietä pitkin jota hajami jokunen aika sitten ajeli. tervessivvaa tankotaiteilija sepeteus  airrev BRUUUM ! BRUUUM !

Tänään lähdettiin vihdoinki 36 asteen helteessä ajamaan Kroatian 8 tietä (on muuten aikast erillainen kuin meitin 8 tie) jota HAJAMI kehui uskomattomaksi, niinhä se olikin ja totta mutkia
riitti. Oltiin tankkaamassa ja suunniteltiin että mennään jonnekkin kahveelle ja katsotaan Booking.comi:sta majapaikkaa kun huomasin punaisen taulun jossa luki OK ja mopon kuva sekä nuoli minne mennä,sinneppä joutui ihan rantaan ajamaan hitonmoista mutkamäkeä alas (jännää !!!) no kahvit saatiin ja eikun tabletti esille ja Mara katsomaan majoitusta, mä haastattelin yhtä tarjoilija poikaa joka sanoi että hän kysyy pomolta jos löytyy majapaikkaa ja niinhän se boss soitti ja sanoi että jos 40e/yö on okei niin omistaja itse tulee sinne ja opastaa perille, vei n.10 min. ja äijä oli paikalla, otin hänet kyytiin ja ajettiin se n.40 asteinen mutka mäki ylös reippaasti, paikka osoittautukin ihan mukavaksi varsinkin kun siellä oli ennestään MP kerho Motorradfreunden: presidentti Saksasta joten MP juttua riitti pitkälle iltaan.

Aamulla startattiin kohti eteläsaksan Passauta, koska halusin käydä Louisin Megastoressa ostamassa uuden kypärän, löytyhän sieltä mukava Nolan. Passaussa piti olla valmiiksi yöpaikka mutta vastaanotton plikka katso meitä ja käski zekkaamaan huone ensin ja mehän kurkattiin (perhana kun joku sanoo n.tollasta koppia huoneeksi ???) Hotlan nimi on ROTELL IN ! >:(
Oven kun avas niin parisänky oli seinästä seinään ja etualalla oli n.4 neliöö lattiapintaa PAH !
Mara laittaa Bookin.com:ille palautetta. Löydettiin kuitenkin sitte pienen etsimisen jölkeen BestWestern hotelli josta saatiin huone, käytiin kaupassa ja tankkaamassa kun taivaalle keräänty tosi mustia pilviä, sanoin Maralle että ajetaan rauhassa Hotellille ja usko poi kun päästään sisälle alkaa satamaan, niinhän siinä kävi että kun oltiin kirjautumassa hotlaan niin tuli hirvee myrsky, vettä tuli kuin aisaa ja tuuli puhalsi sateen ihan laakana, tulihan resptionin likalle hirvee kiire sulkemaan ikkunoita. onneksi tultiin hotellille ensin ja sitten vasta Louisille, jos oltais tehty toisinpäin oltais oltu kuin uitetut KOOOIIIRRRAT !!!  (onni jälleen kerran myötä).

Tilattiin aamulla hotla huone valmiiks Puolan Czestochowa:sta Hotell Scoutista, kysyttiin myös saunaa, (kun päätettiin jo matkaan lähtiessä että joka paikassa kysytään onko saunaa) heillähän oli ja eikö Suomi pojat sinne, vau ! Löylyhuoneen ovessa Luki FINSKA SAUNA !!! joo kiuas löyty mut ei kiulua ??? seinän ohjeista saatiin tankattua ettei kiukaalle saa heittää VETTÄ !!!! joopa,joo !
Mara selvitti polakeille lauteilla minkälainen on Suomalainen sauna ja se aiheutti kovasti rupattelua (ymmärsivät nuoret miehet sentään sen verran enkelskaa).

Tänä aamuna sitte olikin matkan toiseks viimonen etappi jonnekkin Kaunaksen lähelle n.500 km,kun
muistin että löydän varmaan Foorumin matkakertomuksista saman paikan jossa oltiin pojan kanssa 2013 eli Linas Hotel Liettuassa Alysus nimisestä kaupungista ja niiiin sieltähän se löyty, Mara olis halunnu tilata yöpymisen Kaunaksesta,mut sain hänet ylipuhuttua, nyt sitte yövytään täällä ja   hinta on sama kuin 2013 eli 60e/yö+10e aamupala 2 henkeltä siis tiloihin kuuluu olohuone ja makuuhuone erikseen ka voipi pistää vaikka valssiks. takapihalla on myös uima-allas ja grillikatos,prätkät saa aidattuun pihaan parkkiin on myös kameravalvonta. kah ! taas on kloku puol kakstoist ! kyl toi nuaruus lipuu liukkaast ko on hyvää seuraa moporeissul. horisko  rd11


Toiseksi viimenen ajopäivä alkoi Alysuksen kaupungista Pärnuun 15 asteen (lämmössä) pyh !
kuitenkin aurinkoisessa säässä. Tankattiin mopot lähi Statoilissa 95 makso 1.009e/L ja 98 1.169e/L
eli etullista menolientä saatiin tankit täyteen ja ei kun baanalle klo:07.40.
Tällä reissulla ei ollakkaan ajettu näin suoraa tietä, rekkoja paljon ja vielä 5-6 kpl:een jonoissa joten ohituksia tuli paljon, ruuhkissa ollaan opittu ajamaan välistä ja aika jännää et autot siirtyy sivuun että mopo pääsee välistä. (perhana ei onnistuis meillä) eli ruuhkat ei meitä paljon pidätelly. Yritettiin saada Aleksandri pubista yöpymispaikka viimeselle yölle, mutta se oli jo ihan täynnä joten turvauduttiin booking.com:miin ja löydettiin toinen paikka.
päätettiin sitte käydä Aleksandrissa syömässä, otimme valkosipuli kassleria valkosipuliperunoilla
ja kyllä oli makoisaa,palan painikkeeksi alkoholitonta saku olutta. tänään 537 suoraa kilometriä
(lue tylsää).Kunhan tästä huomenna pääsen himaan niin yritän tehdä jonkinlaisen yhteenvedon. :o


kiitos hyvästä matkakertomuksesta
Exä Honda pan european 2009, Yamaha 550 1983, exä Honda pan european 2017, Honda pan european 2017

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 17.07.17 - klo:11:57
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 15.07.17 - klo:20:05
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:23:29
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:22:59
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 10.07.17 - klo:23:55
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 06.07.17 - klo:21:02
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:31
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:07
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 02.07.17 - klo:17:05

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 01.07.17 - klo:19:14
Nonni ! Nyt on sitte ajeltu het aamusta Naantalista saarenmaalle, otin Hotels.comista 2h h:n 1 yö      gasthaus Merily  44,40 e. eipä oo kummonen paikka, mut yöpymäänhän mä tänne vaan tulin.tulihan tuolla keskustassakin käytyä kierros, oli hieno vallihauta ja linna (en usko että linna on kovin vanha)kävi vaan sellai vanhan aikasesti et kamera joka on perälaukun sisäkassissa, jäikin gasthaussiin, no jos muistan niin käyn aamulla ottamas pari kuvaa.
Huomenna ajelen hiukan ynpäri Saarenmaata ja suuntaan sitte Pärnuun Aleksandri pubiin jossa tapaan
Maran eli ajokaverin ja jatketaan siitä Riikaan yöpymään. rd11

Tuli sitten ajeltua tuolla Saarenmaalla tyhjiä mutta hyväkuntoisia teitä aamupäivän.Muistin myös ottaa kuvia siitä Uus-Roomasaare linnasta.
Mara soitti että on ajamassa Tallinnasta Pärnuun Aleksandri pubiin (ei ole koskaan käynnyt siellä)
Otimma siellä kahvit ja jatkoimme matkaa Riigan Hanza Hotelliin (josta Mara oli varannut huoneen),    
2 h/huone/ 36,95/yö/naama, kohta mennään saunomaan. (siittä sitte myöhemmin arviota).
Sauna olikin sellanen spa henkinen hah ! hämärät värivalot,sadesuihkut, mut oli sentään lasiseinäisessä löylyhuoneessa oikea kivikiuas josta tuli ihan hyvät löylyt.

Ajeltiin tänään sitte Krakovaan Best Western Hotelliin,meinattiin kyllä ajaa Valkovenäjälle kun
navissa oli nopein reitti Bialystokkiin joka menee valkovenäjän poikki,mutta kyllä net pojat
siellä rajalla anto hyvinkin vahvasti informaatiota,joten ei auttanu kuin kääntyä 180 astetta
ja edetä jälleen, tosin tuli 100 km lisää kilometrejä eli 645 km. Westerni hotellissa kysyttiin
saunaa ja löytyhän se naapuri hotellin alakerrasta jossa meitä otti vastaan aikamma soitettuamme
hälyytys kelloa iso nyrpeän ja elämäänsä kyllästynyt äijä,pyyhkeet saatiin hotellin avainkorttia vastaan, saunaan ei saannut mennä alasti joten kun meillä ei ollu simmareita niin mentiin slogin kalsareilla,(on hienommat kun polakkien simmarit), saunas ei ollu vettä vaikka oli kiuas jossa oli
jokunen kivi,Mara haki juoma automaatista muutaman mukin vettä ja saatiinhan met löytyä aikaseks,
yks paikallinen kaiffari ei siinä kohtaa enää jotenkin jaksanu maata ylälauteilla vaan siirty
kyyristeleen alalauteille, pois lähtiessä luettiin ovesta että kiukaalle ei saa heittää vettä,(aika tyhmää laittaa se oven sisäpuolelle.

Tänään on sitten suunta Wielitchkaan Suolakaivokseen ja Auschwitsin keskitysleirille. Tulihan tänään tallatua ensin  suolakaivoksessa (joka on kyllä käymisen arvoinen paikka) ja sitte Birkenaussa ja Auschwitsissa n. 14 km.(jalat puhki) tuli kans paineltua moottoritiellä 180 kymppiä
(eikä beba yhtään puhki).Yövytään Green house 26  eli osoitteessa Oswiecim,ul.Chopina 26  n. 15 e/nenä/yö, ihan kiva rauhallinen paikka ja n.3 km Auchwiziin.


Nonnii ! Taakse jäi Aushwitsit sun muut ja suuntasimme kurssin kohti seuraavaa majapaikkaa Pension Dvorakovaan,Brno-stred,Brno,60200,CZE  25e/yö/naama n.. 400 m vanhaan kaupunkiin,kun oltiin viety reissukamat ja vaihdettu kevyempään lähdettiin katsomaan Brnoon Motodromiin jossa seurattiin 28 asteen helteessä kun siviili hurjapäät otti radalla mittaa toisistaan, jaksoimme n. tunnin seurata rinteessä auringon porottaessa täydeltä terältä kun sitten suunnattiin seuraavan yön maja paikkaan Pension Dvorakovaan,  Brno-Stred,Brno,60200,CZE  25 e/yö/naama n.400 m vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin syömässä Pellegrini cafe Barissa hyvät salami-kinkku-pekoni-mozarella-chili pizzat ja jälkkäriksi omenatorttua jäätelöllä ja kermavaahdolla. nammm  :) kilometrejä tänään vain 322.


Tänään sitte lähdettiin puskemaan kohti Kroatiaa.  ST.Georgen Murausta Slovenian Ljublijanan kautta
Ploceen etelä Kroatiaan jossa meillä varattu apartement Cvijanovic 25e/nenä. Matkalla tuli vuorilla pieni sade mutta muuten aurinko paistoi koko matkan,Itävaltaan ostettiin tietulli tarrat,
mutta ei huomattu että Sloveniassakin tarvitaan sellanen ja kun päästiin rajalle niin sedät pysäytti meidät ja lätkäisi 150e:n sakot prrrr...kl ja sitten me ajettiin taas 34-37 asteen lämmössä farkut-liivi yhdistelmällä ja silti oli niin peen kuuma, 848 kilometrin ajon jälkeen huomattiin että kas matkahan loppu  :o no eipähän mitiä mopoilla kylälle syömään ja sitte pikku
ostoksille paikalliseen Lidliin, mut meinas tulla uus pikavoitto, kun ajettiin risteyksen yli
(olis pitäny kääntyy oikeelle ja tehdä pien lenkki ennenkuin sinne natsisiwan pihaan ois saannu ajaa), pahaksi onneksi poliisit oli siinä kytillä ja vinkkas meidät luokseen, nuori naispoliisi ja
vanhempi herra konstaapeli sanoi että voisivat antaa 1000 kunan sakot, mutta kun olette turisteja ettekä tienneet tuosta lenkistä niin jos maksatte 250 kunaa niin asia on selvä, no eihän meillä ollut sellaista rahamäärää lompakoissa edes yhteensä,(ei kannata otta paikallista ulos muuta kuin jos haluaa ostaa jotain pientä) Mara keskusteli sen naiskonstaapelin kanssa hetken ja kun ei ollut automaattia lähellä niin lopulta he päästi meidät varoituksella.  HUH ! HUH ! ::)
Huomis aamuna lähdetään pohjoista kohti 8 eli sitä samaa rantatietä pitkin jota hajami jokunen aika sitten ajeli. tervessivvaa tankotaiteilija sepeteus  airrev BRUUUM ! BRUUUM !

Tänään lähdettiin vihdoinki 36 asteen helteessä ajamaan Kroatian 8 tietä (on muuten aikast erillainen kuin meitin 8 tie) jota HAJAMI kehui uskomattomaksi, niinhä se olikin ja totta mutkia
riitti. Oltiin tankkaamassa ja suunniteltiin että mennään jonnekkin kahveelle ja katsotaan Booking.comi:sta majapaikkaa kun huomasin punaisen taulun jossa luki OK ja mopon kuva sekä nuoli minne mennä,sinneppä joutui ihan rantaan ajamaan hitonmoista mutkamäkeä alas (jännää !!!) no kahvit saatiin ja eikun tabletti esille ja Mara katsomaan majoitusta, mä haastattelin yhtä tarjoilija poikaa joka sanoi että hän kysyy pomolta jos löytyy majapaikkaa ja niinhän se boss soitti ja sanoi että jos 40e/yö on okei niin omistaja itse tulee sinne ja opastaa perille, vei n.10 min. ja äijä oli paikalla, otin hänet kyytiin ja ajettiin se n.40 asteinen mutka mäki ylös reippaasti, paikka osoittautukin ihan mukavaksi varsinkin kun siellä oli ennestään MP kerho Motorradfreunden: presidentti Saksasta joten MP juttua riitti pitkälle iltaan.

Aamulla startattiin kohti eteläsaksan Passauta, koska halusin käydä Louisin Megastoressa ostamassa uuden kypärän, löytyhän sieltä mukava Nolan. Passaussa piti olla valmiiksi yöpaikka mutta vastaanotton plikka katso meitä ja käski zekkaamaan huone ensin ja mehän kurkattiin (perhana kun joku sanoo n.tollasta koppia huoneeksi ???) Hotlan nimi on ROTELL IN ! >:(
Oven kun avas niin parisänky oli seinästä seinään ja etualalla oli n.4 neliöö lattiapintaa PAH !
Mara laittaa Bookin.com:ille palautetta. Löydettiin kuitenkin sitte pienen etsimisen jölkeen BestWestern hotelli josta saatiin huone, käytiin kaupassa ja tankkaamassa kun taivaalle keräänty tosi mustia pilviä, sanoin Maralle että ajetaan rauhassa Hotellille ja usko poi kun päästään sisälle alkaa satamaan, niinhän siinä kävi että kun oltiin kirjautumassa hotlaan niin tuli hirvee myrsky, vettä tuli kuin aisaa ja tuuli puhalsi sateen ihan laakana, tulihan resptionin likalle hirvee kiire sulkemaan ikkunoita. onneksi tultiin hotellille ensin ja sitten vasta Louisille, jos oltais tehty toisinpäin oltais oltu kuin uitetut KOOOIIIRRRAT !!!  (onni jälleen kerran myötä).

Tilattiin aamulla hotla huone valmiiks Puolan Czestochowa:sta Hotell Scoutista, kysyttiin myös saunaa, (kun päätettiin jo matkaan lähtiessä että joka paikassa kysytään onko saunaa) heillähän oli ja eikö Suomi pojat sinne, vau ! Löylyhuoneen ovessa Luki FINSKA SAUNA !!! joo kiuas löyty mut ei kiulua ??? seinän ohjeista saatiin tankattua ettei kiukaalle saa heittää VETTÄ !!!! joopa,joo !
Mara selvitti polakeille lauteilla minkälainen on Suomalainen sauna ja se aiheutti kovasti rupattelua (ymmärsivät nuoret miehet sentään sen verran enkelskaa).

Tänä aamuna sitte olikin matkan toiseks viimonen etappi jonnekkin Kaunaksen lähelle n.500 km,kun
muistin että löydän varmaan Foorumin matkakertomuksista saman paikan jossa oltiin pojan kanssa 2013 eli Linas Hotel Liettuassa Alysus nimisestä kaupungista ja niiiin sieltähän se löyty, Mara olis halunnu tilata yöpymisen Kaunaksesta,mut sain hänet ylipuhuttua, nyt sitte yövytään täällä ja   hinta on sama kuin 2013 eli 60e/yö+10e aamupala 2 henkeltä siis tiloihin kuuluu olohuone ja makuuhuone erikseen ka voipi pistää vaikka valssiks. takapihalla on myös uima-allas ja grillikatos,prätkät saa aidattuun pihaan parkkiin on myös kameravalvonta. kah ! taas on kloku puol kakstoist ! kyl toi nuaruus lipuu liukkaast ko on hyvää seuraa moporeissul. horisko  rd11


Toiseksi viimenen ajopäivä alkoi Alysuksen kaupungista Pärnuun 15 asteen (lämmössä) pyh !
kuitenkin aurinkoisessa säässä. Tankattiin mopot lähi Statoilissa 95 makso 1.009e/L ja 98 1.169e/L
eli etullista menolientä saatiin tankit täyteen ja ei kun baanalle klo:07.40.
Tällä reissulla ei ollakkaan ajettu näin suoraa tietä, rekkoja paljon ja vielä 5-6 kpl:een jonoissa joten ohituksia tuli paljon, ruuhkissa ollaan opittu ajamaan välistä ja aika jännää et autot siirtyy sivuun että mopo pääsee välistä. (perhana ei onnistuis meillä) eli ruuhkat ei meitä paljon pidätelly. Yritettiin saada Aleksandri pubista yöpymispaikka viimeselle yölle, mutta se oli jo ihan täynnä joten turvauduttiin booking.com:miin ja löydettiin toinen paikka.
päätettiin sitte käydä Aleksandrissa syömässä, otimme valkosipuli kassleria valkosipuliperunoilla
ja kyllä oli makoisaa,palan painikkeeksi alkoholitonta saku olutta. tänään 537 suoraa kilometriä
(lue tylsää).Kunhan tästä huomenna pääsen himaan niin yritän tehdä jonkinlaisen yhteenvedon. :o


Noniin ! Kotona jälleen, 8 eri maata 16 päivää ja 7511 km, rahaa kului kaikkineen 1923 e Tähän
ei ole laskettu Passaun Louisilta ostamani Nolanin kypärää 269,99e.
parhaat lämmöt Kroatiassa 34-37 astetta HUH ! HUH ! mutta ei voitu ajaa siellä shortseilla eikä
t-paidalla, kun poltettiin käsivarret ja sääret jo RedBull ringillä F1 ajoissa.
Jos joku ajelee noilla leveyksillä niin tässä 4 yöpymispaikka joita voin suositella thumbsup1

(Puola)3 km Auschwitsin keskitysleiriin
Greenhouse
32-600 Oswiecim,ul.Chopina 26
tel:33/842 30 51 tai 604 42 32 72
mail: villagreen.oswiecim@gmail.com

(Itävalta)
Apartment.Kirche  
Alfred Wadiasch
8861 Sankt Georgen ob Murau Nr.2
Tel:+43 664 9188750
mail: info@austria-apartment.eu

(Kroatia)
Karlobag
Kneza Domagoja 3
Tel:++385(0)99 840 3124
Tel2: ++385(0)98 980 5533
mail: damirvirovec@yahoo.com

(Liettua)
Linas Motel
Str.Seiriju 27
LT-62116 Alytus
mail: info@motelislinas.it
Jos haet paikkaa navilla,
kirjoita
seiriju gatve 27,alytus

Vielä tähän pieni lisäys.
Ennenkuin lähdin reissulle,taakse vaihdettiin Michelin Pr 3:set, niillä ajoin ton Riikan jutailun
ja laskin että Kroatian reissun kestää vielä hyvin.(kävin Molitorissa jossa tuo rengas laitettiin)
tilaamassa Misukan Pr 4 GT:t valmiiksi,että kun tulen Kroatian reissulta niin varmaan on vaihdon tarpeessa. MUTTA kuinka kävikään ? renkaalla ajettu 13058 km eikä todellakaan ole vielä vaihtovalmis, uskon että sillä ajaa vielä 1500-2000 km, en ottanut huomioon että reissulla ei tule
noita kiihdytyksiä/jarrutuksia samaan malliin kuin ns.nurkka-ajossa joten ei rengaskaan kulu samaan malliin, ilmanpaineet kotoa lähtiessä etu 3,00 bar ja taka 3,35 bar mitattu lämpimänä,
reissulla mittaus kylmänä etu 2,95 bar ja taka 3,00 bar joten laitoin ilmaa noihin noi lähtöarvot
tosin nyt kylmiin renkaisiin niinkuin aina pitäiskin. kotona mittasin ja arvot oli hyvin pysyneet.
Kokemuksesta tiedän että jo 0,4 bar liian vähän ilmaa kuluttaa rengasta paljon nopeammin, ajat jopa 2000 km enemmän samalla renkaalla, kun arvot on oikeat.

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 23.07.17 - klo:08:31
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 17.07.17 - klo:11:57
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 15.07.17 - klo:20:05
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:23:29
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 14.07.17 - klo:22:59
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 10.07.17 - klo:23:55
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 06.07.17 - klo:21:02
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:31
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 05.07.17 - klo:23:07
Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 02.07.17 - klo:17:05

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 01.07.17 - klo:19:14
Nonni ! Nyt on sitte ajeltu het aamusta Naantalista saarenmaalle, otin Hotels.comista 2h h:n 1 yö      gasthaus Merily  44,40 e. eipä oo kummonen paikka, mut yöpymäänhän mä tänne vaan tulin.tulihan tuolla keskustassakin käytyä kierros, oli hieno vallihauta ja linna (en usko että linna on kovin vanha)kävi vaan sellai vanhan aikasesti et kamera joka on perälaukun sisäkassissa, jäikin gasthaussiin, no jos muistan niin käyn aamulla ottamas pari kuvaa.
Huomenna ajelen hiukan ynpäri Saarenmaata ja suuntaan sitte Pärnuun Aleksandri pubiin jossa tapaan
Maran eli ajokaverin ja jatketaan siitä Riikaan yöpymään. rd11

Tuli sitten ajeltua tuolla Saarenmaalla tyhjiä mutta hyväkuntoisia teitä aamupäivän.Muistin myös ottaa kuvia siitä Uus-Roomasaare linnasta.
Mara soitti että on ajamassa Tallinnasta Pärnuun Aleksandri pubiin (ei ole koskaan käynnyt siellä)
Otimma siellä kahvit ja jatkoimme matkaa Riigan Hanza Hotelliin (josta Mara oli varannut huoneen),    
2 h/huone/ 36,95/yö/naama, kohta mennään saunomaan. (siittä sitte myöhemmin arviota).
Sauna olikin sellanen spa henkinen hah ! hämärät värivalot,sadesuihkut, mut oli sentään lasiseinäisessä löylyhuoneessa oikea kivikiuas josta tuli ihan hyvät löylyt.

Ajeltiin tänään sitte Krakovaan Best Western Hotelliin,meinattiin kyllä ajaa Valkovenäjälle kun
navissa oli nopein reitti Bialystokkiin joka menee valkovenäjän poikki,mutta kyllä net pojat
siellä rajalla anto hyvinkin vahvasti informaatiota,joten ei auttanu kuin kääntyä 180 astetta
ja edetä jälleen, tosin tuli 100 km lisää kilometrejä eli 645 km. Westerni hotellissa kysyttiin
saunaa ja löytyhän se naapuri hotellin alakerrasta jossa meitä otti vastaan aikamma soitettuamme
hälyytys kelloa iso nyrpeän ja elämäänsä kyllästynyt äijä,pyyhkeet saatiin hotellin avainkorttia vastaan, saunaan ei saannut mennä alasti joten kun meillä ei ollu simmareita niin mentiin slogin kalsareilla,(on hienommat kun polakkien simmarit), saunas ei ollu vettä vaikka oli kiuas jossa oli
jokunen kivi,Mara haki juoma automaatista muutaman mukin vettä ja saatiinhan met löytyä aikaseks,
yks paikallinen kaiffari ei siinä kohtaa enää jotenkin jaksanu maata ylälauteilla vaan siirty
kyyristeleen alalauteille, pois lähtiessä luettiin ovesta että kiukaalle ei saa heittää vettä,(aika tyhmää laittaa se oven sisäpuolelle.

Tänään on sitten suunta Wielitchkaan Suolakaivokseen ja Auschwitsin keskitysleirille. Tulihan tänään tallatua ensin  suolakaivoksessa (joka on kyllä käymisen arvoinen paikka) ja sitte Birkenaussa ja Auschwitsissa n. 14 km.(jalat puhki) tuli kans paineltua moottoritiellä 180 kymppiä
(eikä beba yhtään puhki).Yövytään Green house 26  eli osoitteessa Oswiecim,ul.Chopina 26  n. 15 e/nenä/yö, ihan kiva rauhallinen paikka ja n.3 km Auchwiziin.


Nonnii ! Taakse jäi Aushwitsit sun muut ja suuntasimme kurssin kohti seuraavaa majapaikkaa Pension Dvorakovaan,Brno-stred,Brno,60200,CZE  25e/yö/naama n.. 400 m vanhaan kaupunkiin,kun oltiin viety reissukamat ja vaihdettu kevyempään lähdettiin katsomaan Brnoon Motodromiin jossa seurattiin 28 asteen helteessä kun siviili hurjapäät otti radalla mittaa toisistaan, jaksoimme n. tunnin seurata rinteessä auringon porottaessa täydeltä terältä kun sitten suunnattiin seuraavan yön maja paikkaan Pension Dvorakovaan,  Brno-Stred,Brno,60200,CZE  25 e/yö/naama n.400 m vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin syömässä Pellegrini cafe Barissa hyvät salami-kinkku-pekoni-mozarella-chili pizzat ja jälkkäriksi omenatorttua jäätelöllä ja kermavaahdolla. nammm  :) kilometrejä tänään vain 322.


Tänään sitte lähdettiin puskemaan kohti Kroatiaa.  ST.Georgen Murausta Slovenian Ljublijanan kautta
Ploceen etelä Kroatiaan jossa meillä varattu apartement Cvijanovic 25e/nenä. Matkalla tuli vuorilla pieni sade mutta muuten aurinko paistoi koko matkan,Itävaltaan ostettiin tietulli tarrat,
mutta ei huomattu että Sloveniassakin tarvitaan sellanen ja kun päästiin rajalle niin sedät pysäytti meidät ja lätkäisi 150e:n sakot prrrr...kl ja sitten me ajettiin taas 34-37 asteen lämmössä farkut-liivi yhdistelmällä ja silti oli niin peen kuuma, 848 kilometrin ajon jälkeen huomattiin että kas matkahan loppu  :o no eipähän mitiä mopoilla kylälle syömään ja sitte pikku
ostoksille paikalliseen Lidliin, mut meinas tulla uus pikavoitto, kun ajettiin risteyksen yli
(olis pitäny kääntyy oikeelle ja tehdä pien lenkki ennenkuin sinne natsisiwan pihaan ois saannu ajaa), pahaksi onneksi poliisit oli siinä kytillä ja vinkkas meidät luokseen, nuori naispoliisi ja
vanhempi herra konstaapeli sanoi että voisivat antaa 1000 kunan sakot, mutta kun olette turisteja ettekä tienneet tuosta lenkistä niin jos maksatte 250 kunaa niin asia on selvä, no eihän meillä ollut sellaista rahamäärää lompakoissa edes yhteensä,(ei kannata otta paikallista ulos muuta kuin jos haluaa ostaa jotain pientä) Mara keskusteli sen naiskonstaapelin kanssa hetken ja kun ei ollut automaattia lähellä niin lopulta he päästi meidät varoituksella.  HUH ! HUH ! ::)
Huomis aamuna lähdetään pohjoista kohti 8 eli sitä samaa rantatietä pitkin jota hajami jokunen aika sitten ajeli. tervessivvaa tankotaiteilija sepeteus  airrev BRUUUM ! BRUUUM !

Tänään lähdettiin vihdoinki 36 asteen helteessä ajamaan Kroatian 8 tietä (on muuten aikast erillainen kuin meitin 8 tie) jota HAJAMI kehui uskomattomaksi, niinhä se olikin ja totta mutkia
riitti. Oltiin tankkaamassa ja suunniteltiin että mennään jonnekkin kahveelle ja katsotaan Booking.comi:sta majapaikkaa kun huomasin punaisen taulun jossa luki OK ja mopon kuva sekä nuoli minne mennä,sinneppä joutui ihan rantaan ajamaan hitonmoista mutkamäkeä alas (jännää !!!) no kahvit saatiin ja eikun tabletti esille ja Mara katsomaan majoitusta, mä haastattelin yhtä tarjoilija poikaa joka sanoi että hän kysyy pomolta jos löytyy majapaikkaa ja niinhän se boss soitti ja sanoi että jos 40e/yö on okei niin omistaja itse tulee sinne ja opastaa perille, vei n.10 min. ja äijä oli paikalla, otin hänet kyytiin ja ajettiin se n.40 asteinen mutka mäki ylös reippaasti, paikka osoittautukin ihan mukavaksi varsinkin kun siellä oli ennestään MP kerho Motorradfreunden: presidentti Saksasta joten MP juttua riitti pitkälle iltaan.

Aamulla startattiin kohti eteläsaksan Passauta, koska halusin käydä Louisin Megastoressa ostamassa uuden kypärän, löytyhän sieltä mukava Nolan. Passaussa piti olla valmiiksi yöpaikka mutta vastaanotton plikka katso meitä ja käski zekkaamaan huone ensin ja mehän kurkattiin (perhana kun joku sanoo n.tollasta koppia huoneeksi ???) Hotlan nimi on ROTELL IN ! >:(
Oven kun avas niin parisänky oli seinästä seinään ja etualalla oli n.4 neliöö lattiapintaa PAH !
Mara laittaa Bookin.com:ille palautetta. Löydettiin kuitenkin sitte pienen etsimisen jölkeen BestWestern hotelli josta saatiin huone, käytiin kaupassa ja tankkaamassa kun taivaalle keräänty tosi mustia pilviä, sanoin Maralle että ajetaan rauhassa Hotellille ja usko poi kun päästään sisälle alkaa satamaan, niinhän siinä kävi että kun oltiin kirjautumassa hotlaan niin tuli hirvee myrsky, vettä tuli kuin aisaa ja tuuli puhalsi sateen ihan laakana, tulihan resptionin likalle hirvee kiire sulkemaan ikkunoita. onneksi tultiin hotellille ensin ja sitten vasta Louisille, jos oltais tehty toisinpäin oltais oltu kuin uitetut KOOOIIIRRRAT !!!  (onni jälleen kerran myötä).

Tilattiin aamulla hotla huone valmiiks Puolan Czestochowa:sta Hotell Scoutista, kysyttiin myös saunaa, (kun päätettiin jo matkaan lähtiessä että joka paikassa kysytään onko saunaa) heillähän oli ja eikö Suomi pojat sinne, vau ! Löylyhuoneen ovessa Luki FINSKA SAUNA !!! joo kiuas löyty mut ei kiulua ??? seinän ohjeista saatiin tankattua ettei kiukaalle saa heittää VETTÄ !!!! joopa,joo !
Mara selvitti polakeille lauteilla minkälainen on Suomalainen sauna ja se aiheutti kovasti rupattelua (ymmärsivät nuoret miehet sentään sen verran enkelskaa).

Tänä aamuna sitte olikin matkan toiseks viimonen etappi jonnekkin Kaunaksen lähelle n.500 km,kun
muistin että löydän varmaan Foorumin matkakertomuksista saman paikan jossa oltiin pojan kanssa 2013 eli Linas Hotel Liettuassa Alysus nimisestä kaupungista ja niiiin sieltähän se löyty, Mara olis halunnu tilata yöpymisen Kaunaksesta,mut sain hänet ylipuhuttua, nyt sitte yövytään täällä ja   hinta on sama kuin 2013 eli 60e/yö+10e aamupala 2 henkeltä siis tiloihin kuuluu olohuone ja makuuhuone erikseen ka voipi pistää vaikka valssiks. takapihalla on myös uima-allas ja grillikatos,prätkät saa aidattuun pihaan parkkiin on myös kameravalvonta. kah ! taas on kloku puol kakstoist ! kyl toi nuaruus lipuu liukkaast ko on hyvää seuraa moporeissul. horisko  rd11


Toiseksi viimenen ajopäivä alkoi Alysuksen kaupungista Pärnuun 15 asteen (lämmössä) pyh !
kuitenkin aurinkoisessa säässä. Tankattiin mopot lähi Statoilissa 95 makso 1.009e/L ja 98 1.169e/L
eli etullista menolientä saatiin tankit täyteen ja ei kun baanalle klo:07.40.
Tällä reissulla ei ollakkaan ajettu näin suoraa tietä, rekkoja paljon ja vielä 5-6 kpl:een jonoissa joten ohituksia tuli paljon, ruuhkissa ollaan opittu ajamaan välistä ja aika jännää et autot siirtyy sivuun että mopo pääsee välistä. (perhana ei onnistuis meillä) eli ruuhkat ei meitä paljon pidätelly. Yritettiin saada Aleksandri pubista yöpymispaikka viimeselle yölle, mutta se oli jo ihan täynnä joten turvauduttiin booking.com:miin ja löydettiin toinen paikka.
päätettiin sitte käydä Aleksandrissa syömässä, otimme valkosipuli kassleria valkosipuliperunoilla
ja kyllä oli makoisaa,palan painikkeeksi alkoholitonta saku olutta. tänään 537 suoraa kilometriä
(lue tylsää).Kunhan tästä huomenna pääsen himaan niin yritän tehdä jonkinlaisen yhteenvedon. :o


Noniin ! Kotona jälleen, 8 eri maata 16 päivää ja 7511 km, rahaa kului kaikkineen 1923 e Tähän
ei ole laskettu Passaun Louisilta ostamani Nolanin kypärää 269,99e.
parhaat lämmöt Kroatiassa 34-37 astetta HUH ! HUH ! mutta ei voitu ajaa siellä shortseilla eikä
t-paidalla, kun poltettiin käsivarret ja sääret jo RedBull ringillä F1 ajoissa.
Jos joku ajelee noilla leveyksillä niin tässä 4 yöpymispaikka joita voin suositella thumbsup1

(Puola)3 km Auschwitsin keskitysleiriin
Greenhouse
32-600 Oswiecim,ul.Chopina 26
tel:33/842 30 51 tai 604 42 32 72
mail: villagreen.oswiecim@gmail.com

(Itävalta)
Apartment.Kirche  
Alfred Wadiasch
8861 Sankt Georgen ob Murau Nr.2
Tel:+43 664 9188750
mail: info@austria-apartment.eu

(Kroatia)
Karlobag
Kneza Domagoja 3
Tel:++385(0)99 840 3124
Tel2: ++385(0)98 980 5533
mail: damirvirovec@yahoo.com

(Liettua)
Linas Motel
Str.Seiriju 27
LT-62116 Alytus
mail: info@motelislinas.it
Jos haet paikkaa navilla,
kirjoita
seiriju gatve 27,alytus

Vielä tähän pieni lisäys.
Ennenkuin lähdin reissulle,taakse vaihdettiin Michelin Pr 3:set, niillä ajoin ton Riikan jutailun
ja laskin että Kroatian reissun kestää vielä hyvin.(kävin Molitorissa jossa tuo rengas laitettiin)
tilaamassa Misukan Pr 4 GT:t valmiiksi,että kun tulen Kroatian reissulta niin varmaan on vaihdon tarpeessa. MUTTA kuinka kävikään ? renkaalla ajettu 13058 km eikä todellakaan ole vielä vaihtovalmis, uskon että sillä ajaa vielä 1500-2000 km, en ottanut huomioon että reissulla ei tule
noita kiihdytyksiä/jarrutuksia samaan malliin kuin ns.nurkka-ajossa joten ei rengaskaan kulu samaan malliin, ilmanpaineet kotoa lähtiessä etu 3,00 bar ja taka 3,35 bar mitattu lämpimänä,
reissulla mittaus kylmänä etu 2,95 bar ja taka 3,00 bar joten laitoin ilmaa noihin noi lähtöarvot
tosin nyt kylmiin renkaisiin niinkuin aina pitäiskin. kotona mittasin ja arvot oli hyvin pysyneet.
Kokemuksesta tiedän että jo 0,4 bar liian vähän ilmaa kuluttaa rengasta paljon nopeammin, ajat jopa 2000 km enemmän samalla renkaalla, kun arvot on oikeat.

#### taakse vaihdettiin Michelin Pr 3:set, niillä ajoin ton Riikan jutailun
tilaamassa Misukan Pr 4 GT:t valmiiksi,että kun tulen Kroatian reissulta niin varmaan on vaihdon tarpeessa. MUTTA kuinka kävikään ? renkaalla ajettu 13058 km eikä todellakaan ole vielä vaihtovalmis,####

Tekis mieli sepe sanoo et "mitä mä sanoin" :D Oliko se Michelin PR4 GT ?  cool_smil

Ps. Hyvä stoori.
SS1000, SS1000PF Kimppa, BB2500K Kimppa, SS1000AFin, IBAF Scandinavia Rally-15, SS1000PF, SS1000 AR-15,SS1000AR-22

Powered by EzPortal