akku sökö?

Aloittaja lahtimies83, 13.04.22 - klo:19:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kevään eka startti ja hyvin lähti käymää,pyörä talliin.ei enää ees valot tuu mittaristoo,akku näyttää12v,vilkut toimii,toisella ehjällä akulla sama homma, mutta suoraan jos laittoi laturista virrat akun johtoihin niin johan mittaristo syttyi...voiko olla että akku oikarissa tai jotain?vai onko joku kytkin mikä estää virran kulun ?

Onko sulla akun kengät kunnolla kiinni ?
mulla kerran - kenkä löysällä ja virrat hävis.

Lainaus käyttäjältä: sepeteus - 13.04.22 - klo:21:24
Onko sulla akun kengät kunnolla kiinni ?
mulla kerran - kenkä löysällä ja virrat hävis.
molemmat akut oli oikarissa.biltemasta uus ni taas mennää thumbsup1

Sähköstartti kyllä aikalailla kertoo onko akunkenkä löysällä. Toista on potkustarttivehkeissä. Eka kerralla ihmettelin pitkään missä vika, kun moottori sammuu aina, kun laittaa ajovalot päälle. Käynnistyy hienosti uudestaan ja sammuu taas, kun laittaa valot päälle.
Ja sitten vielä se, että ilman moottorin käynnissäoloa kaikki valot toimii ihan ok.

Toisella kerralla osasin kiristää akun kengän heti ilman pähkäilyjä. thumbsup1

Kuinka ollakaan toisena tämän kevään ajopäivänä olin lähdössä marketin parkkipaikalta, kun parin starttipyörähdyksen jälkeen hävisi kaikki sähköt. Eikä palanneet takaisin vaikka kuinka monta kertaa yritin. Kelloon ilmestyi aika takaisin aina, kun käänsi virta-avaimesta sähköt pois.
Tsekkasin kaikki sulakkeet, ehjiä olivat. Laittamalla yksittäisiä sulakkeita takaisin sain pelkällä mittarivalojen sulakkeella merkkivalot hieman hehkumaan ja ylimääräisosana oleva jännitemittarikin näytti jotain 8 volttia jännitetta.

Falckin Tieturva kustansi jopa yli 300 kiloisen ST1100 tallin ovelle. Hienosti toimivat nuo liukulavahinausautot moottoripyöränkin kuljetuksessa. Tallissa otin akun pois ja kytkin tilapäisesti (mekaanisesti yhteensopimattoman) priima-akun tilalle. Kaikki sähköt starttia myöten toimivat hienosti.

Mielenkiintoista on se, ettei hajonnut akku varoitellut yhtään vaan on toiminut parisen vuotta mulla aivan ilman ongelmia (ja ties kuinka kauan edellisillä omistajilla). Kunnes sitten kesken startin pyörityksen kuolee (lähes) kokonaan.

Pyydän tässä kuitenkin, ettei tässä ketjussa aleta keskustella mikä olisi paras vaihtoehto uudeksi akuksi. Minulle riittää sopivan akkuliikkeen hyllyssä oleva sopivan hintainen akku.

Näin se tuntuu motskarissa tapahtuvan. Itte olin keväällä 2014 RM Heinolla saappaiden ostossa, kun 1100-Pannari ei yhtäkkiä lähtenytkään pihalta käyntiin. Harmillisesti olin just ollut Heinon viimeinen asiakas ja vielä ennen lähtöyritystä räpläsin puhelintani pihalla parikymmentä minuuttia, joten liike oli ehditty sulkea ja henkilökuntakin lähteä kotiin, kun tilanne paljastui.

Onneksi pari viimeistä lähtijää helppasi tönäämällä, pääsin kotiin ja siitä autolla vielä auki olleeseen Motonetiin hakemaan uuden patterin. Motskarin pikkuakku tuntuu merkistä riippumatta olevan laakin peli eikä varoita etukäteen.
Ei oo pitkiä matkoja, on vain vääriä vehkeitä.

Niinpä, ittelle kävi samoin 2019 talvella mönkkärin kasaa keskellä mettää samoin , ei millään käymään,

otettiin kaverin  akusta virtaa ei auttanut, jätettiin siihen ja hakia kaupasta uusi akku,

niin heti käymään niin kun palmun alta.

Taitaa olla kaikissa koneissa missä on nämä pienet akun niin sama homma, kerrasta loppuu.
- Raiteiltaan suistuneena jo vuodesta 1959 -
3XSS1000, AR19, SS1000FIN, SS1600K, SS2000, SS2000FIN, SS2000K, SS3000Batic, BB1500, BB1500FIN, 1500G, BB2000KG, BB3000K

Täysin tyhjäksi jos syystä tai toisesta pääsee, niin lähtölaskenta alkaa itellä siinä vaiheessa. Jotenkin tuntuu, että nyky akut ei siitä meinaa toipua enää koskaan.
ST1100 Gentleman's Express.

Powered by EzPortal