Endurostart Riihimäellä

Aloittaja ltm, 16.06.17 - klo:20:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tämä nyt ei varsinaisesti ole mikään matkakertomus, mutta en löytänyt parempaakaan paikkaa mihin kirjoittaa äsken kokemastani endurokurssista.

Osallistuimme tänään tuttavani kanssa Motojyskyn ( Motojysky.fi ) meille kahdelle järjestämälle endurostart kurssille Riihimäellä ja täytyy sanoa, että koskaan en ole viettänyt näin mukavaa iltapäivää moottoripyörällä metsässä. Alkuun sovitimme sopivat ajovarusteet ml suojat toimistolla ja siirryimme koulutuspaikalle tutustumaan enduroihin. Kalustona meillä oli uudet KTM:n 250 cc 4t valkokilpiendurot. Pyörät olivat erinomaisessa kunnossa, joten hyvä oli aloittaa niihin tutustuminen sekä ajoharjoittelu ja toki kouluttaja tarkkaili samalla miten ajo meiltä sujui. Välillä pysähdyttiin ja kuultiin ohjeita. Kurssi eteni nousujohteisesti helpommasta reitistä aina vaikeampaan omien toiveidemme mukaisesti. Välillä oli polkua, metsäautotietä, kivikkoa ja mutakkoa yms. Oli siellä enduropätkällä muutama haastavampi mutainen ja märkä ojakin, joista yhdessä meinasi minulla mennä ns uimahommiksi, mutta onneksi siitäkin selvittiin. Loppua kohden alkoi meillä molemmilla olla voimat jo sen verran vähissä, että väkisin satula kutsui takapuolta ja seisovilteen ajaminen tahtoi jäädä vähemmälle.

Kurssi kesti ilmoittautumisesta varusteiden luovutukseen ja lopetukseen hieman yli viisi tuntia. Kymmenen pistettä Motojyskylle kurssista kaikkine järjestelyineen. Meillä oli vielä varattu keskelle kurssia metsän siimekseen nuotokahvit makkaranpaistoineen ja voileipineen. Ehdottomasti kannattaa ottaa osaksi kurssia.

Suosittelen lämpimästi myös matkamotoristeille endurokurssia, niin osaa arvostaa myös tämän lajin harrastajia ja onhan aina hyötyä harjoitella moottoripyörän hallintaa vaihtelevissa olosuhteissa.

Motojysky järjestää myös ennakoivan ajon kursseja ja vastaavaa koulutusta.
Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!


Kurssi maksoi 290 € hengeltä ja siihen sisältyivät kaikki puhtaat ja laadukkaat ajovarusteet, uusi KTM enduro, bensat ja kouluttaja sekä tietysti yrityksen itselleen vuokraamien ajoharjoittelualueiden käyttö. Riittää, että menee itse paikalle ja kaikesta muusta huolehditaan mallikkaasti ja kiireettömästi. Saimme ajaa käytännössä niin kauan kuin voimat riittivät. Nyt yön yli nukuttua tuntee jäsenissä, että eilen saatiin hyvää fyysistä liikuntaa.

Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

Powered by EzPortal