St1300 Vuosimalli erot?

Aloittaja pashil, 18.02.16 - klo:16:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tässä on tullu katseltua st1300:sta.
Onko näissä vuosimalleissa eroja?
2004 ja 2007 mallit valmiiksi katsottuna...kannattaako maksaa 3000€ enempi uudemmasta suurinpiirtein samanverran ajetuista?

Varsinaisesti ei perusmallilla on ilmeisesti mitään eroa mistä pitäisi maksaa . Mikä eniten ratkaisee on pyörän peruskunto , huoltohistoria , renkaat , yms . Lisäksi onko pyörä varustettu RGT-paketilla , joka sisältää alkuperäisen takalaukun, kahvanlämmittimet ja muuta pientä hilpetööriä . Mikäli aikoo reilailla enemmän laukkujen sisäkassit on tarpeelliset . Mikäli värillä ei ole väliä ja nuo asiat ovat vastaavia niin mielestäni 3000€ jäisi minulta huoltoihin ja bensoihin ja joskus pyörää myydessä hintaero on pienentynyt olemattomiin .

Päällepäin näkyvimmät "päivitykset" taitaa olla, että alkupään 1300 malleissa löytyy parkkivalot asento katkaisijasta. Uudemmissa aina ajovalot. En muista mistä vuosimallista alkaen muutos tuli. Toinen näkyvä asia on muovisuojukset takajousituksen säädön kohteille. Nämä ovat ainakin jo 2008 mallissa. Valmistusvuosi ja käyttöönottovuosi on sitten oma juttunsa.

Itselläni on -03 vuosimallin 1300 pannari jossa ei ole ABS: eja eikä motorisoitua pleksin nostoa/laskua. Pleksin Säätö tapahtuu käsin. Näitä vähemmän varustelluja malleja on muistaakseni ollut -03 ja -04 vuosimalleissa. Pyörässä on kuitenkin se dualbrake systeemi.


Ittellä on vm. 2003 Pannari joka ollut uudesta asti. thumbsup1  . Siinä on toi valokatkaisin jolla saa parkki- sekä valot kokonaan pois-katkasin. En tiedä missä vuosimallissa tuo ominaisuus poistui. Joku varmaan tietää thumbsup1 .
Katsoisin itse lähinnä mikä on varustetaso, eli onko tuo "ready to go" paketti. Sisälsi ainakin silloin kun oman pyöräni ostin mm. sisäkassit laukkuihin, tuuliohjaimet, kahvalämmittimet ja takaboxin.

Itsellä on ABS-versio sekä napista säädettävä "tuulilasi",  joten oletan että molemmissa vaihtoehdoissasi on tuo.
Vanhemmassa vaihtoehdossasi saattaa tulla vastaan pieniä vaivoja, kuten itselläni viime sysksyn huollossa tuli ilmi. Ei mitään suurta, mutta vesipumpun ja termarin tiiviste olivat tiensä päässä. Samassa yhteydessä putsattiin se 5-haarainen alipainehässäkkä joka on ollut vaivana myös monella uudemman vuosimallin mallin pannarissa, eli tuo vaiva saattaa olla kummassa vaan (oireet ovat huono tyhjäkäynti kylmänä). Kilometrejä on itselläni kertynyt omaan pannariin jo liki 140 tkm rd11 . Mitään ihmeenpiä murheita ei ole ollut. Säänöllisesti käytetty huollossa (uc(4  ja ajakaudella vain lisätty bensaa tankkiin.

Eli, jos varusteet ja kunto on molemmissa ok ja tasavertaiset, huollot tehty, eikä keksi miksi ottaisi sen kalliimman, niin ottaisin sen halvemman. 3.000€:lla tekee paljon, muutaman hienon reissunkin thumbsup1

19.02.16 - klo:07:30 #5 Viimeisin muokkaus: 19.02.16 - klo:07:43 käyttäjältä pashil
Kiitos asiallisista vastauksista.
Nettimotossa tietenkin selattuina kaikki panit...eikä ulkomailta sen edullisemmin tunnu saavan.
3000€ kalliimmassa on tietty vähemmän kilometrejä ja juurikin tuo varustepaketti, jota tuossa halvemmassa ei ole.
Ja uudemmassa juuri tehty vuosihuolto, maksoi kuulemma 600€.
Täytynee vielä yrittää tinkailla :)
Hulluhan se on joka ei puolta tarjoo mitä pyydetään.

19.02.16 - klo:09:42 #6 Viimeisin muokkaus: 19.02.16 - klo:09:44 käyttäjältä uusipanisti05
Aina oppii kun lukee. En ole tiennyt, että st1300 löyty käsisäätöisellä plexillä.

Itselläni vm.2003. Ei sähkösäätöistä pleksiä eikä ABS:ää. Normaali valokatkaisija.
SS1000 PanFun kimppa

En mäkään tajunnu et noissa alkuvuosien malleista puutuu noi jutut :o
Missähän vuosimallissa on ensimmäisenä ollu sähköinen plexi ja ABS dualit ?
2004 vai ? :-\  2006:sessa ainakin on thumbsup1

Olen olettanut, että kaikki ST1300 on sähköpleksillä.
Onko käsikäyttöpleksimallit sitten uitettuja pyöriä?

Eikös ABS tullut valinnaiseksi jo ST1100 malleissa ja on tietääkseni ollut nyt muutaman vuoden jo vakiona.

mulla on -02 ja siinä on abs ja sähkölasi. Ei RTG-pakettia, tuulenohjaimet+takalaukku löytyy. Omatoimisesti orginaali kahvalämppäri asennettu. Suurin näkyvä ero "vanhan" ja "uuden" välillä on kai että vanhemmissa on mustat vanteet ja jarru/kytkinnesteen säiliöt. Uudemmissa ne on hopeiset ja sitten mulla on katteessa tarra missä lukee "PanEuropean" uudesmmissa se on kohokuvio. Jossain vaiheessa OBD2 liitin ilmestyy penkinalle vanhoissa on se Hondan "oma" liitin. Ja sitten ne muovit siinä akun ja jousituksen säädön koloissa. Teknisesti niissä ei ole eroja.

2003 ja 2004 on 1300:sta pannaria ollut myynnissä abseilla ja ilman. Ilman ABS:eja myytävissä malleissa ei ollut myöskään sähkösäätöistä "tuulilasia". 2005 vuodesta alkaen oli ainoastaan ABS malleja myynnissä. Oma pyöräni on ns. "Suomipyörä". Ei uitettu. Rtg-paketti löytyy eli kahvalämppärit ja iso takalaukku. Pyörästä löytyy se normaali valokatkaisija jossa on mahdollisuus puottaa valot parkille tai kokonaan pois.

vielä niitä ilman abs versioita virallisilla honda myyjillä ainakin 08. ilman sähkölasia vain  02-03 absiton versio thumbsup1

Lainaus käyttäjältä: lätty - 19.02.16 - klo:12:32
Itselläni vm.2003. Ei sähkösäätöistä pleksiä eikä ABS:ää. Normaali valokatkaisija.
Voisitko laittaa kuvan pyörästäsi ja siitä plexistä.

Lainaus käyttäjältä: uusipanisti05 - 19.02.16 - klo:15:48
Lainaus käyttäjältä: lätty - 19.02.16 - klo:12:32
Itselläni vm.2003. Ei sähkösäätöistä pleksiä eikä ABS:ää. Normaali valokatkaisija.
Voisitko laittaa kuvan pyörästäsi ja siitä plexistä.
Tässäpä. Kaksiasentoinen manuaalisäätö.
SS1000 PanFun kimppa

Powered by EzPortal