Viikonloppureissu Raatteentielle

Aloittaja ltm, 16.08.15 - klo:19:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Juuri kotiuduttu Raatteentielle suuntautuneelta viikonloppureissulta, joten ajattelin laittaa muutamasta mukavasta mutkapätkästä vinkin näille sivuille.

Tohmajärvellä sain vinkin eräältä tukkirekan kuljettajalta Niiralasta Ilomantsiin menevästä tiestä n:o 500; tieto piti paikkansa. Varsinkin alkuosalta tie oli lähes unelma. Päällyste oli täysin ehjä, mutkaa ja kumpuilevaa maastoa oli kuin moottoripyöräilijää varten ajateltuna ja tätä kesti lähes loppuun asti eli n 75 km. Liikennettä ei ollut koko matkalla kuin yhden käden sormin laskettuna, joten mikä oli nautiskellessa.

Toinen tie löytyi sattumalta eli kyseessä on Lieksasta Kuhmon suuntaan menevä tie n:o 524, jolla on pituutta n 90 km. Pohjoiseen mentäessä Nurmijärven kylän jälkeen tie oli vallan mainiossa kunnossa, joten tasainen 90 km vauhti Pannariin ja antoi vain mennä.

Niin se vain taitaa olla, että näiden etelän teiden kunto vain heikkenee eikä varsinaisesta ajonautinnosta näitä kurvaillessa voi enää puhua. Liikenteen määrä ja rekkojen kasvaneet akselipainot rikkovat tiet eikä rahaa teiden kunnostamiseen tunnu enää löytyvän. Tästä yhtenä esimerkkinä voi mielestäni pitää paluumatkalla ajettua tietä Korpilahti-Luhanka-Sysmä-Vääksy, joka taitaa olla useimmalle tuttu. Maisemat ovat mainiot, mutkaa ja korkeuseroa on paikoitellen ns riittävästi, mutta valitettavasti viime talvet ovat rapauttaneet tien kunnon. Jonkin verran on reikää, mutta eniten riesaa on routahalkeamista, joista osassa jo kasvaa ruohoa. No, vielä tiestä löytyy moottoripyörälle ajoura, mutta mikä on tilanne muutaman vuoden kuluttua, jos halkeamia ei paikata (tuskin tapahtuu)? Ennen oli tapana laittaa pikeä halkeamiin, jotta vesi ei pääse tien runkoon. Nyt ei tunnu olevan tähänkään enää varaa!

Kovin oli monessa paikassa tuttu taukopaikka lopettanut ja ikkunassa oli myytävänä-kyltti. Taitaa pienemmillä paikkakunnilla lopulta viimeinen sammuttaa valot. Mukava oli kuitenkin reissu. Matkaa tehtiin pääosin 2- ja 3-numeroisilla teillä ja kilometrejä kertyi parissa päivässä lähes 1700.
Liian tarkka suunnittelu vain pilaa reissun!

Olen näin tasamaalla syntyneenä ja suorien teiden varsilla kasvaneena ihaillut harjumaisemien mukavia kumpuilevia ja kiemuraisia teitä.  Muutama vuosi sitten sukuloin Lahden seudulla, ja tulin ajaneeksi tieltä nro 24 sivuun tielle nro 317.  Tämä kolmenumeroinen tie oli niin jännä, että ajoin sen toisenkin kerran. En tiedä onko tie enää sellaisessa kunnossa kuin silloin - mutta kyllä piti ihastella kahdella pyörällä tien mutkia ja kallistuksia. 
Dream 250 -64
CB 350 twin -77
Z 650 -81
Z 1000 st -80
ER 5  -98
Z 1100 st -84
250 cross  -
GTR 1000 -86
GTR 1000 -88
FJR 1300 -02
ST 1100 -94
ST 1100 -98

Powered by EzPortal