Porvoosta pohjoiseen Pornaisten Pukkilan reitti (PPP)

Aloittaja Mphessu, 03.06.10 - klo:11:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

03.06.10 - klo:11:23 Viimeisin muokkaus: 07.09.10 - klo:10:04 käyttäjältä Timppa
Moottoripyöräilyn kohteena Porvoon satama ja vanha kaupunki ovat varmat valtit. Niihin kannattaa aina piipahtaa. Aidossa kipparikahvilassa tapaa hyvällä säällä muitakin motoristeja. Voit myös PanFun ilosanomaa levittää ja käyntikortteja jakaa. Laivan ohjaamisessa vastuu on kipparilla, joten sataman kipparikahvila sopii mainiosti soveltaen myös PPP- reitin navigointipalaveriin. Kippariksi valittu avaa kartan ja kertaa reitin nuotit sekä ajaa sitten kärjessä ohi karikoiden - mieluusti lempeissä suvituulissa.  
PPP- reitillä voi tutustua oikein Porvoon mitalla pohjoisiin naapuripitäjiin.  Kipparikokous ja lähtö on siis sataman kipparikahvilassa (A).  Lähdetään Porvoonjoen uuden sillan yli kohti vanhaa kuninkaantietä Hinthaaraan (B). Matkalla seuraamme noin kymmenen kilometriä kaunista ja mutkaista Mustijoen vartta. Tällä osuudella on hienot maisemat ja siellä tapaa usein myös sinivuokkoja, joten hillitse kaasua. Hinthaaran rautatieasema on nykyisin yksityisomistuksessa. Viehättävässä kylässä on runsaat tuhat asukasta. Kylän nimi on ruotsiksi Hindhår, naarashirven karvatupsu, josta ajan myötä muotoutui sen suomenkielinen nimi. Kylällä on pitkä historia. Sieltä on löydetty esineitä jo vasarakirvesajalta noin 2500–2100 eaa.
Jatketaan jokivartta Laukkosken kautta Kotojärvelle (C), jossa taas hyvät Golfkeskuksen maisemat ja palvelut. Pornaisten tunnettuja persoonia ovat Mika "Sinuhe" Waltari ja Risto "AKT" Kuisma.
Pornaisten komean kivikirkon (D) jälkeen käännymme hyvää ja vauhdikasta tietä n:o 151 n Monninkylään. Jatketaan pohjoiseen vanhaa mutkatietä kohti Mäntsälää, vilkku oikealle ja sitten kohti Pukkilaa vauhdikkaasti. Pukkilasta palataan Porvooseen tietä n:o 163. Kannattaa pitää jaloittelutauko komeilla Askolan Hiidenkirnuilla (E). Askolan Kirnukallion kylkeen on uurtunut viimeisimmän jääkauden päättyessä kaikkiaan 20 lieriönmuotoista kuoppaa eli hiidenkirnua.
Vakkolassa palaamme taas Porvoonjoen mutkittelevaan varteen ja saavumme Porvoon Vanhaankaupunkiin ja kirkkotorille (F). Voit jaloitella Raatihuoneen torille ja tankata kuluneet kalorit vaikka maankuuluilla Brunbergin suukoilla ja syventävän meditoinnin Porvoon Mitasta saa vaikka hotelli Porvoon Mitassa. Porvoon Mitta on aivan Vanhan Porvoon sydämessä vanhan raatihuoneen naapurissa, "Remun linnaa" vastapäätä ja ainoastaan sadan metrin päässä Porvoon keskiaikaisesta kirkosta. Porvoon mitta tarkoittaa nykykielessä runsasta ja se kuvaa hyvin myös motoristin toiveita. PPP- reitti  (90 km) tarjoaa mukavia motoristiteitä ja maisemia. Kaksi PanFun*** pistettä.
Voit tutustua reittiin helposti karttalinkin avulla.  Kaksoisklikkaa nastaa ja katsele Street view- 360 asteen kuvaa. Voit myös jalkauttaa mittakaavajanan päässä olevan äijän. Sitä voi kierrättää "vihreän pallon" kera vaikka koko reitin ja pomputttaa eteenpäin tiellä näkyvistä nuolista sekä katsella googgelin näkymiä. Ympäristöystävällistä matkailua!

KARTTALINKKI

Powered by EzPortal