Heinävesi - Anttola

Aloittaja epoca, 12.12.10 - klo:23:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

12.12.10 - klo:23:00 Viimeisin muokkaus: 14.12.10 - klo:15:05 käyttäjältä epoca
Tämä reitti ei ole varsinainen kiertoajelu, laitoin paikkoja kartalle oman mieltymyksen mukaan. Olen ajellut tuon reitin päiväseltään muutaman kerran. Silloin ei ole tullut monessa paikassa pysähdyttyä, muutamat kahvit juotu ja jutustelua motoristien kanssa.

Heinävedellä (A) on hyvin paljon nähtävää, riippuen tietenkin mistä kukin pitää. Siellä on, kuten varmaankin kaikki tietävät, Valamon munkkiluostari ja Lintulan nunnaluostari. Molemmat paikkoja, joissa kannattaa käydä jos on niillä kulmilla liikkumassa. Heinävedellä on myös useita kanavia, mm. Varistaipaleen, Karvion ja  Kerman kanavat, muitakin on. Varistaipaleen ja Karvion kanavat ovat luostareista pienen matkan päässä. Kanavat ja niihin liittyvät rakennukset ja rakennelmat ovat mielenkiintoista nähtävää. Yleensäkin ovat hyvässä kunnossa ja siistejä ympäristöltäänkin. Varkauden suunnasta saapuvat näkevät Heinäveden kirkon jo useita kilometrejä ennen kuin on keskustassa. Kerman savi on varmaan monille tuttu erilaisista tuotteistaan. Heinäveden tehtaan myymälä onkin suosittu ostospaikka varsinkin kesäisin. Heinävedeltä kun ajaa Savonlinnan suuntaan tietä 471 voi tutustua Koloveden kansallispuistoon. Päivän saa helposti Heinävedellä kulumaan.

Kerimäki (C) on kuuluisa kirkostaan, siellä on Suomen suurin puukirkko. Kirkko on suosittu nähtävyys ja on remontoitu äskettäin. Kerimäellä on motoristien suosima mutkapätkä, tie nro 4794. Kerimäen naapurissa Punkaharjulla on toinen monien tiedossa oleva erittäin kaunis ja suosittu tie nro 4792, Harjutie (D).

Punkaharjulta voi suunnata teitä nro 15204 ja 15197 Tanhuvaaran (G) urheiluopiston kautta Savonlinnaan (H). Savonlinnassahan sitten on ohjelmaa ja nähtävyyksiä oopperasta laivaristeilyyn.

Savonlinnan ohitettuaan matkan jatkuessa Mikkelin suuntaan on vt14 varrella P-alueella kesäisin auki oleva kahvio. Sieltä saa hyviä lörtsyjä ja tuoretta kahvia sekä puheseuraa jos on hiljaisuus matkailijaa vaivannut. Yleensä ei tarvitse yksikseen puhella kahvia nauttiessaan.

Vt14:a käännytään tielle nro 435 kohti Sulkavaa (I). Sulkava tiedetään Sulkavan souduistaan. Silloin on useampi kirkkovene ja soutuvene vesillä ja airoja ilmassa ja vedessä. Sulkavalta menee Puumalaan motoristien suosima tie nro 435, joka yhtyy tiehen 434, joka puolestaan yhtyy kt62:een vähan ennen Puumalaa. Puumalassa (J) kannattaa käydä ihailemassa Puumalan isoa siltaa. Sillalta on hyvä näköala Puumalaa ympäröiville vesistöille.

Puumalasta matka jatkuu kt62 kohti Mikkelin Anttolaa (L). Kt62 varrella on todella hienoja maisemia. Vaikka tie onkin kantatieluokkainen on se suhteellisen kapea ja mutkia on riittävästi. Tuo väli Puumalasta Anttolaan on todella suosittu reitti ja siksipä siellä on myöskin poliiseja partioimassa. Tuolle reitille kannattaa ladata kameran akut ja ihailla Suomen luonnon kauneutta. 1970-luvulta kuuluisa Pistohiekka (K) sijaitsee matkan varrella.


Reitti

Tuo on kyllä huikea reitti, pitää ehdottomasti ajaa tulevana kesänä. Kiitos!


Epoca on tehnyt meille loistavan reitin, kuten Pankkukin todisti. thumbsup1

Reitti ei ole kiertoajelu ja hyvä niin, vaan hieno reitti Heinävedeltä Anttolaan tai mikseipä myös Anttolasta Heinävedelle - riippuu siitä  mistä päin tullaan. Tämä etappi on mainio osa vaikka isompaa Itä-Suomen kierrosta ja kertoo mukavasti monipuolisia kohteita matkan varrella.

Jos jotain saisi toivoa niin tekstissä olisi hyvä olla nuo samat kohdepisteet kuin kartassa (A),(B),(C) jne. Nämä voisit viestin tekijänä helposti muokkaa toiminnolla lisätä - kiitos.

Kun saadaan paljon hyviä reitinpätkiä foorumille, voi niitä yhdistämällä suunnitella kulloinkin haluamansa kotimaan matkan. Hyvä matkasuunnitelma varmistaa onnistuneen matkan. Matkasuunnitelma ja matkakertomus ovat "veljeksiä". Onnistunut matka on mukava kirjata matkakertomuksena ja siihen voidaan taas liittää toteutuneet päivätaipaleet vaikka Googlemapsin etappeina.
Pieni Pielisen kierros- matkakertomus etappeineen on tästä harjoitteluesimerkki. Siinä Etappi 3 oli sama välillä Savonlinna-Anttola.Esimerkki
Jos haluaa joskus tulla Heinäveden suunnasta vielä pienempiä  reittejä:  (A) Savonranta - Hanhivirran lossi-  (B) Enonkoski- (C) Juvola - (D) Savonlinna, niin alla tuosta linkki.
Ajoin sitä ja sekin oli mukava kokemus.

Juu ja muutkin rohkeasti reitinpätkiä kertomaan - älkää niitä salailko:-)   Se on palkitsevaa! eusadance

MCCTohjaaja
horisko
lenkki

Hieno reitti,tuosta kannattaa poiketa Savonlinnan satamaan kuuluisalle lippakioskille.Kioskin viereltä löytyy ilmainen mp parkki,kioskista pehmikset, lihapiirakat ja kahvit. kylkylkyl

Powered by EzPortal