Turusta Kuninkaantietä noudatellen Kehä III:lle

Aloittaja Mphessu, 05.12.10 - klo:12:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

05.12.10 - klo:12:19 Viimeisin muokkaus: 05.12.10 - klo:14:22 käyttäjältä Mphessu
Moottoripyörällä ajaminen on  kivaa! Mukavaa se on etenkin hienoilla mutkateillä nautiskellen hienoista maisemista. Kiirettä ei pidetä ja "taidepausseja" pidetään sopivissa kohteissa.

Tämä reitti on yksi vaihtoehto toiseen suuntaan vrt. CT Etelä-Suomen reitti: Kuninkaantietä noudatellen Kehä III:lta Turkkuseen.

Luonnikasta reissua:

(A) Lähdetään ajoretkelle Uudenmaan tullista Kupittaalta - tält pualt jokke. Uudeenmaankatu muuttuu Uudenmaantieksi(110) ja kertoo minne ollaan menossa. Keski-ajalta Atlantin rannikolta Pietariin kulkenutta reittiä Suurta Rantatietä kutsutaan nykyisin Kuninkaantieksi. Kaarinan keskustan kohdalla Vanha Viipurintie kulkee kapeana rinnalla ja hieno Saariston Rengastie erkanee etelään.

(B) Kaarinan matkailun helmi on Tuorlan kartanoalue. Majatalohostelli, observatorio,planetaario, peikkometsä ja luontopolku kuuluvat Kuninkaantien-Tuorla brändiin, jota on kehitetty EU-hankkeena.
Jatketaan läpi Piikkiön suoran, jonne hevosella liikkuneen Jokisen eväät levisivät. Ohitamme Moto Guzzi myymälän ja Paimiossa Hotelli Valtatie 1:n, joka myös Skihotellina tunnetaan. Hiihtoputki ja cartingrata ovat vieressä.

(C) Paimionjoen sillan jälkeen koukataan kohti Sauvoa ja jatketaan mukavaa ajoreittiä (181)  Kemiön kirkko kiertäen yli Strömman kanavan ja saavutaan taas Kuninkaantielle (52) Salon Perniössä. Jatkamme vauhdikkaasti Raaseporin kaupunkiin (Tammisaari, Karjaa,Pohja).
Tenholasta tie (111) matka jatkuu vanhan Kuninkaantie mutkia ja mäkiä nauttien.

(D)Kuninkaantien lukuisista nähtävyyksistä http://www.kuninkaantie.net/kartta/kartta6.html  tutustutaan nyt Billnäsiin, joka ainakin vanhasta etukuormaajasta -rautalapiostaan on tunnettu.
Billnäsin monipuoliseen tarjontaan voi tututustua etukäteen osoitteessa  http://www.billnas.fi/fi/billnas/billnas.html . Löytyy historian havinaa, Aarteita&Antiikkia ja Rakennusapteekkikin. Kahvitella voi Ruukin Tuvassa, joka on kylän olohuone.

(E)Jatketaan tietä (1102) Raaseporin syntyjuurille Raaseporin Linnanrauniolle http://www.raseborg.org/raseborg/slott/fin/ , jonka Ruotsi perusti Räävelin (Tallinna) vastapainoksi. Historia on käsin kosketeltavissa. Alueella järjestetään perinteisiä juhlia ja tapahtumia.

(F) Palataan Vanhan Kuninkaantien eteläiselle reitille (1050) ja museotielle Inkoon Fagervikin ruukin kansallismaisemaan. http://www.fagervik.fi/FIN/fagervik.htm
Fagervikin ainutlaatuista miljöötä kunnioitetaan ja kartanoalueeseen, kirkkoon ja pajoihin tutustutaan kävellen. Museon vieressä on myös kahvila.

Kuninkaantie kulkee mutkitellen kirkolta kirkolle (Kirkkonummen,  Espoon Helsingin pitäjän kirkot jne), mutta on kovin hidas ja urbanisoitunut.
Eteläistä Kuninkaantietä ajamme siis Inkoosta tielle 51 Kirkkonummelle ja Kehä III:lle, johon päätämme reitin (G).

Reitti ottaa nelisen tuntia kahvitaukoineen  ja  palkitsee nähtävyyksillään.

KARTTALINKKI

Powered by EzPortal