Foorumi > ST 1100 Huollot ja korjaukset

Onko vikaa 1992-1995 vuosien ABS-järjestelmissä? Palaako/vilkuttaako ABSivalo?

(1/2) > >>

Pannukakku:
Oma ABS:ni ei toimi koska keulan modulaattorista on "crank angle sensor" hajalla eli vehje vilkuttaa vikakoodia 1. Näiden ABsien viat löytyvät useimmissa tapauksissa modulaattoreista vaikka esimerkiksi pulssianturit taikka johdotukset saattavat myös vikaantua.

Olen löytänyt jenkkifoorumilta kanadalaisen joka tehdaskorjaa modulaattoreita varsin käypään hintaan eli alkaen sadasta dollarista per laite. Aion lähettää omani äijän työpöydälle jahka kausi loppuu täällä etelässä.

Onko muilla ABSien vikoja? Sillä jos ne liittyvät modulaattoreihin niin tulkaa mukaan ja tehdään kimppatilaus. Saadaan edullisemmat postikulut ja useampi vika poistettua ensi kaudeksi.

Mikäli ette ole varmoja vikanne laadusta niin konsultoin mielelläni.

veskupappa:
Mulla keväällä vilkutti muutaman kilometrin ajon jälkeen, mutta syy on klassikko, eli akku vähän heikko. Kun vaan pysähtyi ja käynnisti uudestaan, niin valo pysyi poissa ja vehjes toimi niinkuin kuuluu. Myös luistoneston osalta, pitihän ne testata hiekkatiellä ...  :)
Sitte vaan älylaturilla käskyä,jos ei ole voinut ajaa riittävän paljoa. (siis usein )
Laite tosin vm. -96..

Pannukakku:
No niin, vähän boostausta kimppakorjaamiselle ja samalla korjaamoraporttia: Huomasin yleismittarilla ronkkiessani että naisystäväni ST:n takapyörän pulssianturi ei antanut vastetta. Eli kun virta on päällä ja pyörää pyörittää vapaalla niin vihreän ja sinisen johdon jännitteen tulisi olla välillä 0,5-4 volttia. Vaihdoin tilalle korvausanturin ja kas, systeemi virittyi ja ABS-TCS toimii kuin pitää.

Kokeilin samaa anturia omaan pyörääni ja sain systeemin ikään kuin järkiinsä. TCS-valo sammui mutta ABS 1-valo vilkkui. Vikakoodi oli 1 eli "crank angle sensor" on hajalla etupään modulaattorista. Joten modulaattorit lähtevät huoltoon loppukuusta.

Pannukakku:
Ja ai niin, unohdin kertoa lähtötilanteesta: Kaksi ABS/TCS-pyörää näpeissä, kumpikaan ei anna selkeää vikakoodia vaan valot vilkkuvat vailla järkeä. Olin saanut ykköskoodin omasta pyörästäni aiemmin, mutta se oli ennen sensorin pimenemistä.

Pannukakku:
Ja tosiaan päivitystä, modulaattorit tulivat alkuvuodesta ja valot sammuivat. Etupään hydraulipiirivika tuli siis korjattua.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta